Mikkelsen snakker for første gang om Volkswagens rally-exit: – Det var en sjokkbeskjed

Volkswagens har besluttet at de trekker seg fra rally-VM etter denne sesongen. Det gjør at Andreas Mikkelsen går fra å være Norges best betalte idrettsutøver til å bli arbeidsledig.

Onsdag 2. november kom den offisielle beskjeden om at Andreas Mikkelsens arbeidsgiver Volkswagens avslutter sin satsing på rally-VM etter årets sesong. Nyheten, som ble avslørt i mediene før det kom en offisiell bekreftelse, var like ny for Mikkelsen som for oss andre.

– Alt har jo kommet i siste sekund, det er vel en ganske stor sjokkbeskjed for alle. Vi fikk vite det på morgenen, ikke så lenge før alle andre, sier Mikkelsen til TV 2.

Norges best betalte utøver
Etter hva TV 2 erfarer har Mikkelsen vært Norges best betalte utøver som Volkswagen-sjåfør, med en lønning på opp mot 50 millioner kroner i året. Selv vil han ikke kommentere kontrakter og lønninger.

Nå må 27-åringen se seg etter en ny arbeidsgiver, og han forteller de allerede hadde begynt å forberede seg hardt til neste sesong med Volkswagen som nå ikke blir noe av.

– Det er ikke helt det man hadde forestilt seg, vi trodde jo alt var i boks for neste sesong, men sånn er livet forteller Mikkelsen, som ikke vet hvem han kjører for neste sesong.

– De har gitt meg alle muligheter i verden
Selv om Mikkelsen måtte lese nyheten først i mediene, sier han at han ikke er sur på Volkswagen.

– Føler du deg ført bak lyset på en eller annen måte?

– Nei, det vil jeg absolutt ikke si. Jeg har hatt en fantastisk tid med Volkswagen og de har gitt meg de største mulighetene i verden. Det er klart at i et så stort konsern er det vanskelig å holde ting tett og det er normalt at det glipper ut på en måte.Jeg må bare forholde meg til det jeg har hørt, sier Andreas Mikkelsen.

Selv om beskjeden kom overraskende på, mener han at man i denne sporten må være forberedt på at noe sånt kan skje.

– Sånn er realiteten når man driver med motorsport. Bilfabrikanter kommer inn, de trekker seg ut. Så vi vet at den jobben vi har er risikabel. Det er ikke første gang dette skjer, Petter Solberg var jo gjennom det samme, plutselig hadde ikke han jobb heller, forteller han.

Har aldri utviklet en bil så nærme før
om Mikkelsen forteller selv hadde de allerede begynt å forberede seg til neste sesong, og en av forberedelsene har vært å utvikle neste sesongs bil som nå ikke blir en realitet.

– Vi har lagt ned mye energi i neste års bil, så det er synd å ikke se den på plass. Jeg vet det er en veldig kompetitiv bil. Det er første gang i karrièren jeg er med på å utvikle en bil så nærme som jeg har gjort nå, så det er synd å ikke se det bli en realitet. Det tror jeg alle i Volkswagen-motorsport føler veldig på, sier Mikkelsen.

Kan vinne sølv i VM
Sesongen er fortsatt ikke ferdig for Nordmannen. 17. november begynner sesongens siste VM-runde i Australia. Før runden kjemper Mikkelsen om sølvet sammenlagt. Og på grunn av gode resultater de siste årene er han ikke bekymret for fremtiden selv om han per dags dato er arbeidsledig etter runden i Australia.

– Vi har hatt pallplasser i VM de to siste årene og ligget som nummer to i VM i hele år. Jeg føler meg veldig trygg på at vi skal finne et bra sete et annet sted og jeg føler at det jeg har levert er bra nok til å føre meg til et kompetitivt sete, som er noe jeg virkelig ser etter.