– Gi meg 15 millioner og tre nye spillere, så knuser vi RBK neste sesong

Branns trener Lars Arne Nilsen har satt seg noen hårete mål.

Kaprer Brann sølvmedaljen? Se Brann – Sarpsborg 08 søndag kl. 18.00

Han ledet Brann opp til Tippeligaen forrige sesong, og denne sesongen til en smått sensasjonell medalje i Norges øverste divisjon.

Branns trener Lars Arne Nilsen er sulten på mer suksess.

– Det er fantastisk å få medalje med Brann med tanke på de forutsetningene vi har hatt. Det blir utrolig artig med Europacup på Stadion neste år, uansett hvordan det går i Tippeligaen. Men det er en vanskelig økonomisk situasjon i klubben. Det vet de som jobber her, byen og publikum, konstaterer Lars Arne Nilsen, før han likevel slår fast:

– Folk skjønner at når vi ikke kan erstatte de vi mister så ligger Rosenborg langt foran oss. Men gi meg 15 millioner kroner og tre nye spillere så skal vi knuse de og. Alt er mulig, sier Nilsen og smiler lurt.

– Jeg har noen hårete mål
52-åringen nekter imidlertid å røpe sin indre målsetting med Brann.

– Jeg har slike hårete mål at jeg egentlig ikke har lyst til å fortelle dem en gang. Alt er mulig, ikke sant? Det verste jeg vet er folk som sier at de skal bygge lag i tre og fem og ti år. For meg handler det om å leve i nuet og vinne kamper med en gang. Mange sier de trenger tid, men jeg er en utålmodig person og vil ha resultater fort, mener han.

Dersom Brann slår Sarpsborg 08 søndag kan rødtrøyene sikre seg sølvmedaljen for første gang siden 2006.

Det er en bragd Nilsen selvsagt er fornøyd med. Men han vil videre til nye mål.

– Vi er på vei til noe, men med neste år så vet du aldri. Vi drømmer og har lyst til å vinne, og det er utrolig hva vi kan få til når alle brenner skikkelig for det samme. Det gjør jeg, personene rundt meg og spillerne. De som ikke ofrer det som trengs må finne seg en annen plass å være, mener han.

– Ting var gått i lås da jeg overtok
Treneren, som ledet Hødd til cupgull i 2012, understreker at resultatene ikke kommer av seg selv.

Da han overtok Brann i fjor lå klubben på en tiendeplass i Obosligaen.

– Jeg har vært her i 17 måneder, og da jeg kom inn var det klart at Brann trengte noe nytt. De lå på tiendeplass i Obosligaen og ting var gått i lås. Det var sannsynligvis en gruppe som hadde mistet troen. Det at en ny stemme kom inn og som la vekt på andre ting og snudde på steiner tror jeg fikk ut potensialet som var i gruppen, sier Nilsen, og røper hva han sa til spillerne for å rykke opp igjen:

– Det var tøft å overta et lag på en tiendeplass. Men jeg sa vi måtte vinne 15 kamper for å rykke opp. At vi klarte det, var en vanvittig lettelse, konkluderer han.

– Driver ikke toppidrett foreløpig
Branns trener sier hemmeligheten bak de gode resultatene er hardt arbeid. Men han vil ikke være med på at Brann-spillerne driver toppidrett – foreløpig.

– Vi ønsker å drive toppidrett og har fått inn noen gode trene på den fysiske biten. Vi trener mer og vi skal være fysisk godt trente. Ingen skal kunne ta oss på å løpe mer. Det som er vanskeligere å få på plass er de ferdigheter som kreativitet og tekniske ferdigheter, sier Nilsen, som mener Branns spillere bare blir bedre og bedre trent.

– Vi er på vei, men det vil ta tid. Vi trener stadig mer kontrollert opp under grensen. Vi er ikke der vi ønsker å være, men er blitt mye bedre på ett år, oppsummerer Lars Arne Nilsen om noe av hemmeligheten bak Branns suksessesong.

Se Brann – Sarpsborg 08 søndag kl. 18.00