Kristoff øyner mulighet for norsk lag på toppnivå

Alexander Kristoff har fått sin egen sponsor til å gå tyngre inn i norsk sykkelsport og håper dette er første steg på veien mot et norsk profflag i elitedivisjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg har en baktanke, sier han og smiler lurt.

Coop Østerhus, som Kristoff er medeier i, skifter navn til Team Coop. Dagligvarekjeden, som også er personlig sponsor til Katusha-rytteren, øker samtidig budsjettene og satsingen på det norske kontinental-laget.

Kristoff håper at dette bare er starten.

– Sykkelsporten i Norge har utviklet seg. Da jeg var ung så var det kun to kontinental-lag i Norge. Nå er det fem. Snart er det på tide med et lag på et høyere nivå. Vi har ryttere til det. Kanskje er dette noe for Coop i fremtiden. Det hadde vært kult, mener han.

29-åringen forteller at det allerede har vært dialog mellom ham og sponsoren om dette.

– Jeg håper de tar til seg tanken og tenker «hvorfor ikke?», sier han.

Thor Hushovd har også jobbet med å få på plass norsk sykellag i worldtouren, men så langt uten å lykkes.

Sponsoren drømmer også

Sponsorsjef i Coop Vegard Hansen innrømmer at dette også er en drøm for dem, men vil ikke dra det noe lenger enn det på nåværende tidspunkt.

– Vi har mange gode, unge ryttere i Norge som er for god for kontinental-nivået, men som ikke er gode nok til å kjøre inn resultater i World Tour-en. Da hadde det vært fint med et tilbud for dem på nivået imellom (prokontinental). Dette betyr imidlertid økte budsjetter, og da må man ha en sponsor som er villig til å ta den støyten og putte penger inn i et slikt prosjekt, sier Kristoff.

Team Coop er i disse dager på samling i Stavanger foran 2017-sesongen. Torsdag var Kristoff innom før han skulle videre på en sykkelmesse i London. Han håper at den økte satsingen på dette laget også vil slå positivt ut for egen del.

– Alt heves ett hakk. Vi skal prøve å få flere av rytterne til å flytte til Stavanger, slik at treningsmiljøet blir enda bedre. Da kan jeg trene med dem. Dette vil være bra også for min egen del. Jeg må ha noen som pusher meg i hverdagen. Samtidig kan jeg vise dem hvor lista ligger og hvor hardt de må trene.

Kristoffs stefar fortsetter

Stein Ørn (48) fortsetter som trener og ressursperson i Katjusja, men med en redusert avtale, melder procycling.no.

Suksesstreneren og Alexander Kristoffs stefar var usikker på om han ville fortsette i engasjementet fordi han fryktet for stor totalbelastning.

– Jeg startet egentlig opp for å gjøre meg opp en mening om miljøet og å ta vare på Alexander (Kristoff) og Sven Erik (Bystrøm). Jeg har fått på plass mye av det jeg ønsket, men har også mange andre oppgaver å løse. Derfor kan jeg ikke være så omfattende engasjert som jeg har vært denne sesongen, sier Ørn.

Hjertespesialisten ved sykehuset i Stavanger vil derfor drive sin rådgivning i noe mindre skala enn sist sesong.