Forrige torsdag var det premiere på Frikjent 2 – oppfølgeren til fjorårets dramasuksess på TV 2 – og vi blir tatt med tilbake til Lifjord. Der er innbyggerne fortsatt preget av det 20 år gamle, uoppklarte drapet på den unge jenta Karine.

Det var hele 631.000 seere som fikk med seg premieren.

– Det er veldig moro at det var så mange som så det. Dette er en bedre sesong, den er mer helstøpt. Den har hevet seg på alle nivåer, og det er fortsatt mange hemmeligheter igjen i Lifjord, sier skuespiller Tobias Santelmann til TV 2.

– Han passet på å gni det inn

Han spiller Erik, som har vokst opp i skyggen av storebroren Aksel. Aksel ble anklaget for å ha drept sin egen kjæreste, men ble frikjent. Mens Aksel dro til Asia og skaffet seg en karriere, ble Erik igjen og måtte hanskes med fordommene og hetsen fra bygda.

Men nå avslører Santelmann at det ikke bare var i seriens handling at han måtte leve i skyggen av Aksel, som ble spilt av Nicolai Cleve Broch.

Tidligere har Santelmann lovpriset sin skuespillerkollega, men han avslører nå at det har vært visse irritasjonsmomenter likevel.

– Da vi sto ute i kulda og frøs, så kunne han ha fem assistenter som skulle sørge for at han holdt seg varm. Han passet på å gni inn at det var forskjell på å ha en hovedrolle og en birolle, sier Santelmann og ler.

Avkrefter «blemme»

Når det er sagt, er Santelmann veldig fornøyd med sin egen rolle.

– Jeg er blitt veldig glad i Erik. Han er en av de karakterene jeg har likt best å spille, og han har et hjerte av gull. Men han har dessverre en tendens til å ikke få det til – verken på den ene eller andre måten, forteller han.

I første episode ble Erik oppringt av moren sin Mai-Britt da han angivelig var i Chamonix for å følge skidrømmen sin. Enkelte har påpekt at vi ser Erik stå i en alpinbakke som heter «Bamsebakken» – ikke i en mer eksotisk bakke i det sørøstlige Frankrike.

– Jeg kan avkrefte at det er en feil. Erik kom seg ikke til Chamonix, han kom seg bare til Østlandet. Det er mange som lyver i Lifjord, og dette er kanskje Eriks store løgn, forteller Santelmann.

– Aksel er tjukk i hodet

Ikke overraskende mener Mai-Britt at Erik må komme hjem igjen. Aksel har forsøkt å gjøre hverdagen sammen med moren så bra som mulig, og har flyttet henne inn i sitt eget hus. Men Mai-Britt trives ikke inniblant Aksels nyinnkjøpte designmøbler.

– Aksel er tjukk i hodet. Han burde skjønt at det var en dårlig idé! Der er jeg på mamma sitt lag, sier Santelmann.

Serieskaperne har avslørt at det ikke blir noen ny sesong etter denne. Når mysteriet rundt Karines død er løst, er serien over – og det vil bli endelige svar når siste episode er sendt.

Det betyr at Santelmann har spilt Erik for siste gang.

– Det var veldig trist å legge fra seg Erik. Jeg har blitt oppriktig glad i han, og jeg elsket hver dag på settet. Det var en rar, skakkjørt og superfin familie. Jeg merket at den siste innspillingsdagen var tøffere enn det pleier å være, sier han til TV 2.

I kveld kan du se andre episode på TV 2 klokka 21:40, eller til og med tredje episode på TV 2 Sumo.