Brudd i hånden for Schmeichel

Kasper Schmeichel (29) må vente seg et lengre avbrekk fra fotballbanen.

Kasper Schmeichel stod igjen en solid kamp i målet da Leicester tok et nytt Mesterliga poeng mot FC København og et langt steg mot avansement.

Men det er et skår i gleden.

Kan miste åtte kamper
Under et døgn etter kampen bekrefter Leicester på sine hjemmesider at Schmeichel har pådratt seg et brudd i hånden. Det betyr at den danske keeperen må belage seg på flere uker på sidelinjen.

Skaden i den høyre håndem skal ha oppstått da Schmeichel bokset en ball tidlig i kampen, og han skal ha spilt i over en time med bruddet.

Dersom Leicesters medisinske apparatet beslutter at skaden ikke trenger å opereres, er skadeomfanget anslått til fire uker, melder Sky Sports. Dersom Schmeichel må opereres, er han ute i seks uker. Det betyr at han går glipp av mellom fire til åtte kamper.

For landslagssjef Åge Hareide kommer også skaden ubeleilig. Danmark har kun tatt tre poeng på tre kamper i VM-kvaliken, og mister nå Schmeichel i den viktige kampen mot Kasakhstan neste uke.

Leicester opplyser at Schmeichel skal undersøkes av en spesialist når laget er tilbake på engelsk jord torsdag.

Historisk rekke uten baklengs
Schmeichel hylles for en strålende kamp i Parken mot FCK, der han blant annet gjorde en kampavgjørende redning på Andreas Cornelius på overtid. 29-åringen stoppet også Cornelius med en glitrende redning i det tilsvarende oppgjøret på King Power Stadium i forrige runde.

Med god hjelp fra Schmeichel er Leicester det første laget i Mesterligaens historie som holder nullen i sine fire første kampene i turneringen.

– Kasper Schmeichel er en strålende keeper og vi er veldig, veldig glade. Jeg forventet denne type kamp. Jeg ønsket å kontre mer. Vi hadde muligheter til å score, men uavgjort er ok, sa Leicester-manager Claudio Ranieri etter kampen ifølge BBC.