SÅ KAMPEN FRA TRIBUNEN: En tur til Italia kostet Pierre-Emerik Aubameyang en plass i Mesterliga-troppen til Borussia Dortmund onsdag. FOTO: AP Photo/Martin Meissner
SÅ KAMPEN FRA TRIBUNEN: En tur til Italia kostet Pierre-Emerik Aubameyang en plass i Mesterliga-troppen til Borussia Dortmund onsdag. FOTO: AP Photo/Martin Meissner Foto: Martin Meissner

Derfor ble Dortmunds stjernespiss vraket og satt på tribunen i Mesterligaen

Pierre-Emerik Aubameyang (27) brøt Borussia Dortmunds klubbregler.

Til tross for strålende form med ti scoringer på 13 kamper var ikke Pierre-Emerik Aubameyang å se på gresset da Borussia Dortmund cruiset inn til 1-0 mot Sporting i Mesterligaen onsdag kveld.

I stedet ble superspissen fanget av kameraer fra sin plass på tribunen med frakk og en matchende hatt. Ryktene om grunnen til den overraskende utelatelsen fra troppen kort tid før kamp var mange, men nå skriver Bild at Aubameyang ble vraket etter å ha brutt klubbens regler.

Ifølge avisen skal gaboneren ha dratt til Varese, 55 kilometer nord for Milano, mandag uten Borussia Dortmunds tillatelse. Aubameyang, som spilte i AC Milan i sine ungdomsår, skal ha dratt til Italia for å være til stede på en motefest.

Dortmunds klubbregler sier ifølge SportsBild at spillerne må være Tyskland hele dagen, dagen før en kampdag. I kjølvannet av 1-0-seieren onsdag kveld nektet Dormund-trener Thomas Tuchel å bekrefte eller avkrefte noen av historiene som svirret etter at Aubameyang måtte se kampen fra tribunen.

– Det er veldig vanskelig uten ham, men jeg hadde ikke noe valg. Avgjørelsen ble tatt i går (tirsdag) ettermiddag. Han er tilbake i neste kamp. Men interne grunner betyr interne grunner. Jeg kan ikke si noe om ryktene, sier Tuchel ifølge Mirror.

Disiplineringen av spissen blir imidlertid bare kortvarig. Allerede torsdag er Aubameyang tilbake til trening, og han er tilgjengelig til lørdagens bortekamp mot tabelljumbo Hamburg.

Seieren over Sporting, samtidig som Real Madrid bare klarte uavgjort mot Legia, gjør at Dortmund topper Mesterligaens gruppe F foran den spanske giganten. Med to kamper igjen av gruppespillet er dermed avansementet sikret for de gulkledde tyskerne.

I Bundesliga går det derimot noe tråere for Dortmund. Etter ni kamper er det åtte poeng opp til serieleder Bayern München fra Dortmunds sjetteplass.