Solbakken etter 0-0 mot Leicester: – Hele opplegget er feil

Ståle Solbakkens FC København måtte nøye seg med 0-0 mot Leicester.

FC København – Leicester 0-0:

FC København flere gode muligheter til å score mot Leicester i onsdagens Mesterliga-oppgjør i Parken.

Bataljen mot de regjerende Premier League-mesterne endte imidlertid 0-0, og dermed sikret Leicester seg mer eller mindre avansement til sluttspillet i Europas gjeveste klubbturnering.

Leicester trenger kun ett poeng på sine to gjenstående kamper i gruppen for å være helt sikre på avansement.

Se høydepunkter fra Mesterligaen i Sportsnyhetene øverst!

Ståle Solbakken mente Leicester-kampen i Mesterligaen kom for kort tid etter den forrige seriekampen i den danske toppserien.

– Vi spilte 36 timer etter forrige kamp mot Leicester i Mesterligaen. Hele opplegget er feil. For et lag som skal være med i Mesterligaen skal spille på lørdag og deretter onsdag, sa Ståle Solbakken til Viasat etter kampslutt.

– Håper om avansement lever
FC Københavns norske suksesstrener oppsummerte kampen slik:

– Vi hadde tre store sjanser i andreomgang. Jeg er veldig fornøyd med gjennomføring. Det var en glatt og vanskelig bane å spille på. Det ble litt sånn kontring på kontring. Kampen levde og jeg er veldig fornøyd med spillet. Jeg ser ingenting vi kunne gjort annerledes. Kampen kostet krefter.

– Da vi fikk bygget opp spillet bakfra var vi best. Da det ble kontring mot kontring var Leicester best. Men Leicester hadde null store sjanser. For meg er det viktig at levet om avansement lever. Kampen mot Porto blir nok like spennende og jevn, sa Solbakken.

Han fikk støtte i sin oppsummering av FC Københavns Thomas Delaney.

– Vi døde litt mot slutten, men det var godt å få med seg ett poeng. Kampen var litt som den samme historien som forrige kamp. Det ble tøft til tider. Vi er ikke skuffet over kun ett poeng, for vi gjorde en god innsats, sa FC Københavns Thomas Delaney i kampintervjuet etter sluttsignalet.

Selv om FC København produserte flest sjanser, var Leicester også farlig frempå ved flere anledninger etter kontringer.

Ingen av lagene maktet imidlertid å score på noen av sine sjanser.

Kjemperedning av Schmeichel
I sluttminuttene hindret Kasper Schmeichel FC København i i score da dansken slo til med en fantomredning etter Cornelius heading fra kloss hold.

– Det var en virkelig god heading av Cornelius, men igjen viste Kasper Schmeichel sin klasse, mente fotballekspert Morten Langli i Viasats studio.

Den danske storavisen Ekstra Bladet mente at Leicester kom til Danmark for å parkere bussen.

– Leicester hadde alle mann bak ballen på egen banehalvdel. De gjorde det vanskelig for FCK, og Leicester så ut til å benytte hver anledning til å hale ut tiden, skrev avisen blant annet i sin livedekning av kampen.

– Mens Kasper Schmeichel forsøkte å trekke ned tempoet på slutten, var det interessant å se på de to trenerne. Ståle Solbakken oppildnet til press og tempo, mens Claudio Ranieri så meget fornøyd ut med tingenes tilstand og ett poeng, mente reporteren.

Leicester topper gruppe G med ti poeng etter fire kamper. FC København har fem poeng etter fire kamper i gruppespillet og ligger på nest sisteplass i gruppen. Ståle Solbakkens menn må helst vinne mot Porto i neste kamp for å ha muligheten til gå videre.

Slik startet lagene:

FC København: Robin Olsen - Peter Ankersen, Mathias 'Zanka' Jørgensen, Erik Johansson, Ludwig Augustinsson - Benjamin Verbic, William Kvist, Thomas Delaney, Rasmus Falk - Federico Santander, Andreas Cornelius

Leicester: Kasper Schmeichel – Luis Hernandez, Wes Morgan, Robert Huth, Christian Fuchs – Riyad Mahrez, Danny Drinkwater,Daniel Amartey, Jeff Schlupp - Ahmed Musa, Jamie Vardy