Ståle Solbakken er klar til å møte Leicester i Mesterligaen. Foto: Scanpix
Ståle Solbakken er klar til å møte Leicester i Mesterligaen. Foto: Scanpix Foto: SCANPIX DENMARK

Solbakken: – Har sett mange hjernedøde kamper i Championship

FC København møter Leicester i Mesterligaen. Trener Ståle Solbakken lettet på pressekonferansen før kampen på sløret om sine meninger om nest øverste nivå i engelsk fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Solbakken har erfaring fra Championship som Wolverhampton-manager fra mai 2012 til 5. januar 2013.

På pressekonferansen fikk han spørsmål fra britisk presse om Leicesters fysiske og direkte stil minnet om den fotballen han møtte der.

– Ja, men mye mer med hodet. Jeg har sett så mange hjernedøde kamper i Championship, sa han ifølge VG.

– De første 30 minuttene følte jeg alltid at spillerne hørte på meg, de neste 30 var det mer usikkerhet dersom vi ikke hadde scoret og i de siste 30 minuttene var det mer publikum som spilte.

Vil ha seks poeng til

FC København trenger minst seks poeng på de tre siste gruppekampene for å gå videre i mesterligaen, mener Ståle Solbakken.

Første sjanse er i onsdagens hjemmekamp mot Leicester. Deretter følger en ny hjemmekamp mot Porto og til sist bortekampen mot Brugge.

– Vi må ha ti poeng for å ta 2. plassen i gruppen, sa Solbakken på tirsdagens pressemøte. Laget hans holder i øyeblikket 2.-plassen med fire poeng, like mange som Porto. Leicester har full pott, mens Brugge er poengløs.

Solbakken mener at poengene i utgangspunktet bør tas i hjemmekampene.

– Det er større sjanse for å vinne hjemme enn borte i mesterligaen. Vi har vært med fire ganger, og statistikken viser det klart, sa Solbakken.

FCK vant sin eneste CL-hjemmekamp til nå i høst, med overbevisende 4-0 over Brugge.

– Vår vanskeligste oppgave

Leicester-manager Claudio Ranieri regner onsdagens bortekamp mot FC København som den vanskeligste i mesterligaens gruppespill.

– Jeg venter at det blir vår vanskeligste oppgave. Vi møter et meget sterkt lag, og vi er de eneste som har slått dem denne sesongen. Vi er forberedt på en tøff kamp, sa Ranieri på tirsdagens pressemøte i København.

Med seier vil Leicester være kvalifisert for cupspillet allerede etter fire av seks runder i gruppespillet.

– Hele laget ønsker å vinne, og vi har skjebnen i egne hender. Vi kan skrive et nytt kapittel i Leicesters historie, men det er ikke sikkert at vi greier det allerede nå. FCK er et velorganisert lag, og jeg har stor respekt for dem, sa han.

I Leicester-troppen er Danmarks landslagskeeper Kasper Schmeichel og tidligere FCK-spiller Daniel Amartey, men Ranieri har ikke spurt dem om råd.

– Jeg har ikke snakket med dem om motstanderen. Jeg vet nok mer om FCK enn de gjør, sa italieneren. (©NTB)