ANMELDELSENE STRØMMER INN: 16. oktober ble lederne i katalogselskapet 1801 pågrepet, både styreleder og daglig leder siktet for grovt bedrageri. Etter TV 2 avslørte selskapet har anmeldelsene strømmet inn. (FOTO: TV 2) 
ANMELDELSENE STRØMMER INN: 16. oktober ble lederne i katalogselskapet 1801 pågrepet, både styreleder og daglig leder siktet for grovt bedrageri. Etter TV 2 avslørte selskapet har anmeldelsene strømmet inn. (FOTO: TV 2)  Foto: TV 2

Anmeldelsene strømmer inn mot katalogselskap etter TV 2-avsløring

Politiet i Sør-Trøndelag har nå mottatt over 70 anmeldelser mot selskapet som TV 2 avslørte i midten av oktober.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I midten av oktober gikk politiet til aksjon mot selskapet 1801 Nummeropplysninga. Først pågrep politiet daglig leder og styreleder, før de senere samme dag gikk til husransaking i selskapets lokaler.

TV 2 har i en rekke reportasjer omtalt hvordan selskapets metoder blir omtalt. Flere kunder hevder å ha blitt lurt inn i en avtale om oppføring på nummeropplysninga.no (nettsiden ble stengt like etter husransakingen, journ. anm.).

Etter TV 2s avsløringer har anmeldelsene mot selskapet fortsatt å strømme inn.

Grovt begrageri

– Vi har nå totalt mottatt over 70 anmeldelser fra kunder over hele landet, sier politiadvokat i Sør Trøndelag politidistrikt, Aage Sliper Midling til TV 2.

Etterforskningen, som beskrives som omfattende, har nå pågått i flere uker. Foruten daglig leder og styreleder, er også åtte av selskapets selgere siktet for grovt bedrageri.

– Det er ingen som har fått endret status i denne saken siden midten av oktober, sier Midling.

Avviser påstander

Både styreleder og daglig leder nekter straffskyld. Før pågripelsen uttalte styreleder Jonas Myrvold til TV 2 at han ikke kjente seg igjen i at selskapet bevisst forsøkte å lure kundene.

– Hvordan selgerne går fram ønsker jeg ikke å kommentere, men de jobber aktivt for provisjon, så selvfølgelig er selgerne ute i markedet for å prøve å få inn kunder, sa han i et intervju med politiet.

Styrelederen avviste at telefonselgerne i 1801 har forsøkt å lure bedriftene de ringer til.

– Vi sender over et tilbud skriftlig til kunden hvor de ser hvilken bedrift det gjelder og hvilket produkt de får. Så går de gjennom pris, og så er det opp til kunden om de ønsker å akseptere. Aksepterer de, så blir det sendt en faktura, sa Myrvold den gangen.

TV 2 har vært i kontakt med forsvarene til styreleder og daglig leder. Ingen av dem ønsker å kommentere denne saken på vegne av sine klienter.

18. oktober ble både styreleder og daglig leder varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. De to første ukene i full isolasjon.