Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I oppussingsserien Sommerhytta skal tre deltakerpar konkurrere om hvem som kan lage den fineste hytta.

Håper serien vil engasjere

Oppussingskonkurransen finner sted i Solvang Kolonihage i Oslo.

– Etter ti uker med inspirerende utfordringer, harde arbeidsøkter og spennende konkurranser vil et vinnerpar få den gjeve hytta de har pusset opp til odel og eie. Med sine flinke deltakere og fargerike eksperter håper vi denne realitykonkurransen både vil engasjere og inspirere seerne, forteller programdirektør i TV 2, Jarle Nakken.

Programleder Guri Solberg gleder seg til å bringe solen inn i vinteren.

– Å tilbringe ti uker på opptak blant små hytter og frodige hager var helt nydelig, og vi gleder oss til å bringe den varmen inn i hjemmene til folk i årets kaldeste måneder, sier Solberg.

Ulike konkurrenter

De tre familiene som konkurrerer om å vinne Sommerhytta er ekteparet Harald Sollid og Thomas Maximillian Sundeen-Borgersen, samboerparet Preben Karlsen og Emelie Magnusson og mor og datter Johanna Holm og Ingvill Eriksen.

– Deltakerne imponerer fra første stund! Selv har jeg ikke et eneste handy gen i kroppen, og ville ikke visst hvor jeg skulle begynne. Deltakerne lærte raskt, og snekra og fiksa de kuleste ting, forteller Guri.

DELTAKERNE: Preben Karlsen, Emelie Magnusson, Johanna Holm, Ingvill Eriksen, Harald Sollid og Thomas Maximillian Sundeen-Borgersen er årets deltakere av «Sommerhytta». Foto: TV 2.
DELTAKERNE: Preben Karlsen, Emelie Magnusson, Johanna Holm, Ingvill Eriksen, Harald Sollid og Thomas Maximillian Sundeen-Borgersen er årets deltakere av «Sommerhytta». Foto: TV 2. Foto: ANTHONY_HUUS

Ekspertene Blomster-Finn, interiørdesigner Aina Steen og snekker Lars Fossum inspirerer deltakerne og bedømmer det ferdige resultatet både inne og ute.

Deltakerne er tre veldig forskjellige familier, men som alle har samme drøm, å få seg sin helt egen hytte.

UNGT STUDENTPAR: Emelie og Preben er det forelska studentparet uten særlig mye erfaring med oppussing, men med en enorm vilje til å lære. Foto: TV 2.
UNGT STUDENTPAR: Emelie og Preben er det forelska studentparet uten særlig mye erfaring med oppussing, men med en enorm vilje til å lære. Foto: TV 2. Foto: ANTHONY_HUUS

– Den største utfordringen med å bli med på dette er å begynne på et oppussingsprosjekt med kun sløyd på skolen som erfaring, smiler Preben (29) og Emelie (26).

Ingvill Eriksen hadde egentlig meldt på seg og mannen sin, men det lot seg ikke kombinere med mannens jobb. Da trådde datteren til.

MOR OG DATTER: Ingvill og Johanna er mor og datter som utfyller hverandre perfekt. Foto: TV 2.
MOR OG DATTER: Ingvill og Johanna er mor og datter som utfyller hverandre perfekt. Foto: TV 2. Foto: ANTHONY_HUUS

– Jeg ble med for å vinne hytta til mamma jeg, smiler Johanna (19) .

Johanna innrømmer at det har vært tøffe tak under oppussingen.

– Jeg har sett mammaen min gråte for første gang, og jeg visste ikke hva skulle gjøre, jeg følte meg maktesløs. Det er annerledes å trøste mammen sin enn en venninne, sier Johanna.

Ekteparet Tom Harald Sollid og Thomas Maximillian Sundeen-Borgersen meldte seg på fordi de ønsker et rolig pusterom.

EKTEPAR: Tom og Thomas er de trendy typene som alltid finner på originale og stilfulle løsninger, forteller hun. Foto: TV 2.
EKTEPAR: Tom og Thomas er de trendy typene som alltid finner på originale og stilfulle løsninger, forteller hun. Foto: TV 2. Foto: ANTHONY_HUUS

– Vi ønsker et fritidssted, men vi ser ikke for oss selv oppi fjellheimen med tre mil til nærmeste nabo. Vi har en drøm om å bo i denne hytten om vi får den, forteller de.

Sommerhytta har premiere våren 2017 på TV 2. Programmet skal sendes hver dag fra mandag til torsdag klokken 19:30.