Den lille alarmlampa skal blinke når bilen står i ro. Illustrasjonsbilde. 
Den lille alarmlampa skal blinke når bilen står i ro. Illustrasjonsbilde. 

Derfor skal denne lampen blinke

Grunnen er ganske enkel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I «Spør Benny»-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny. Jeg har ett par spørsmål til deg:

1. Jeg har kjøpt en Nissan Primera 2004 modell. Nats-lampa på den blinker også etter at bilen er stanset og nøkkelen er tatt ut skal den gjøre det? Den slukker som den skal og bilen starter og går helt fint uten problemer. Så det er jo ikke noe problem, men er det normalt?

2. Det er jo ikke nøkkelhull på dørene på disse bilene hvordan kommer jeg meg inn hvis batteriet i nøkkelen går tomt for strøm?

Håper du kan gi meg et kjapt svar på disse to spørsmålene. Jeg er en grubler som ikke får fred uten å finne ut av det :-) Hilsen Dagfinn.

Benny svarer:

Hei Dagfinn – så klart du skal få svar fra meg.

1. Nats betyr Nissan Anti Theft System og er altså et original montert alarm-system som du har i bilen din. Dette slås av og på av seg selv når du henholdsvis låser opp og igjen bilen din.

Lampen inne i bilen skal blinke når bilen er låst og alarmen aktiver. Dette for at eventuellt fantepakk som tenker på innbrudd skal se at alarmen er aktivert og at denne vil gå om noen gjør brekk i bilen din. Så dette er helt normalt.

Slik ser dørhåndtaket / låsen ut når du får vippet av dekselet som beskytter selve låsen. 
Slik ser dørhåndtaket / låsen ut når du får vippet av dekselet som beskytter selve låsen. 

2. Jo, bilen din har nøkkelhull. Det er bare du som ikke har sett det ennå. Ikke så rart, for dette sitter under et lite deksel bakerst på dørhåndtaket på førersiden av bilen. Du fjerner dekselet ved å bruke nøkkelen som er skjøvet inn i fjernkontrollen, og dytter denne opp i en liten spalte på undersiden av det omtalte dekselet. Vrir til høyre – og voila … en vanlig, gammeldags dørlås åpenbarer seg!

En smart løsning for å unngå skitt og lort i en nøkkel-lås som sjelden eller aldri blir brukt. Men du er heller på langt nær den første som har spurt om nettopp dette. Det er jo ikke så lett å vite om man ikke slår opp i instruksjonsboken,

Verre enn det er det altså ikke! Lykke til videre som Nissan-eier!

Les også: Mye tyder på at dette blir en norsk bestselger

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: