Bony hjemsøkte gamleklubben med to scoringer for Stoke

Mareritt-aften for Bob Bradley da Swansea fikk et lite hyggelig gjensyn med sin tidligere angriper Wilfried Bony.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stoke – Swansea 3-1 (1-1):

Det er fra sine egne man skal ha det, heter det i ordtaket.

Det viste i hvert fall Wilfried Bony i mandagens oppgjør mot sin tidligere arbeidsgiver Swansea. Han scoret to av målene da Stoke slo Bob Bradleys menn 3-1.

– Bony har knapt scoret mot noen etter overgangen til Stoke, men når gamleklubben Swansea kom på besøk så scoret han to. Det skulle ikke mer til, sa TV 2-ekspert Kasper Wikestad etter Bonys andre scoring for dagen.

Wayne Routledge scoret Swanseas trøstemål, mens Stokes 2-1-scoring var et selvmål.

– Vi har vært i en god flyt de siste ukene. Jeg glad på Bonys vegne, for det finnes ingen tvil om hvilke kvaliteter han har. Bony kommer garantert til å score mer utover i sesongen. Tre nye poeng gjør at vi har kontakt med teten, og det viser hvor fort ting kan snu i Premier League. Vi vil klatre så høyt vi kan på tabellen, sa Stokes Joe Allen etter kampslutt.

– Det er sprøtt at mine to første mål kom mot mitt gamle lag, og det var selvsagt skuffende for dem. Men det er slik fotballen er. Jeg prøver å gjøre mitt beste i hver kamp. Nå vil vi bare fortsette å ta flest mulig poeng, sa en diplomatisk Bony etter sine to scoringer og blitt kåret til banens beste spiller.

Nederlaget betyr at Bob Bradley fremdeles ikke har ledet Swansea til seier etter at han overtok som manager.

– Det ble knep på Bradley i kveld, ikke noe knask. Knasket var det Stoke som forsynte seg med. Nå har klatringen for alvor startet for Stoke, mens Swansea blir værende i gjørmen, sa Wikestad etter Stokes 3-1-seier.

– Dette var en 50/50 kamp. Stoke var en stor utfordring, ikke minst fysisk, og vi gjorde noen kritiske feil. Vi hadde ikke nok tro på stillingen 1-1. Jeg synes vi startet 2. omgangen litt for svakt og gjorde noen feil som kostet oss dyrt. Nå må vi bare se på helheten med tanke på hvordan vi skal bli bedre. Feilene vi gjorde var en indikasjon på at vi ikke har nok selvtillit i laget for øyeblikket, mente Bob Bradley.

– Alle må gjøre sitt ytterste for å snu dette, mente den tidligere Stabæk-treneren.

Forrykende åpning
Det tok Stoke bare to minutter å score mot Swansea.

Wilfried Bony fikk stå helt alene i feltet etter et corner og prikke inn 1-0-ledelse. Pasningen kom selvsagt fra Joe Allen, også han med en fortid i Swansea.

Scoringen var forøvrig Bonys første fulltreffer for Stoke.

Men bare fem minutter senere var lagene like langt. Wayne Routledge nikket inn 1-1 etter Swanseas første angrep i kampen.

Traff stolpen tre ganger
I løpet av omgangen skapte Stoke flere store sjanser til å ta ledelsen. Blant annet traff Charlie Adam stolpen ved to anledninger.

I det 37. minutt traff Stoke stolpen igjen, denne gang ved Arnautovic. Han rundet keeper og smalt skuddet i stolpen og ut.

– Er det magneter i stolpen, eller hva er det? Dette var en skikkelig skrekkveld på Halloween for Stoke, mente kommentator Kasper Wikestad etter hjemmelagets tredje stolpeskudd.

Scoret i feil mål
Ti minutter ut i andre omgang scoret Swansea igjen. Problemet for Bob Bradley var bare at laget hans scoret i feil nett.

Innbytter Ramadan Sobhi driblet seg fri innenfor 16-meteren og fikk avsluttet. Skuddet traff uheldige Alfie Mawson, som satte ballen i eget nett og samtidig sendte Stoke opp i en 2-1-ledelse.

Kvarteret før slutt scoret Bony igjen mot sine gamle lagkamerater.

Joe Allen avsluttet, keeper måtte gi retur og Bony headet inn returen og sendte Stoke opp i 3-1-ledelse.

Nok en gang leverte Joe Allen målgivende pasning.

– Bony har knapt scoret mot noen etter overgangen til Stoke, men når gamleklubben Swansea kom på besøk så scoret han to. Det skulle ikke mer til, sa Wikestad etter Bonys andre scoring for dagen.

Bradley gjorde tre endringer
Tidligere Stabæk-spiller Bob Bradley gjorde tre endringer på laget som spilte 0-0 mot Watford i forrige runde.

Neil Taylor, Leroy Fer og Fernando Llorente kom inn for Stephen Kingsley, Leon Britton og Baston Borja.

Slik startet lagene:
Stoke (4-2-3-1): Grant – Bardsley, Shawcross, Martins Indi, Pieters – Whelan, Adam – Shaqiri, Allen, Arnautovic – Bony.

Swansea (4-2-3-1): Fabianski - Naughton, van der Hoorn, Mawson, Taylor – Fer, Ki - Barrow, Sigurdsson, Routledge – Llorente.