SKADET IGJEN: Rafik Zekhnini pådro seg en strekkskade mot Sogndal. FOTO: TV 2 Sporten.
SKADET IGJEN: Rafik Zekhnini pådro seg en strekkskade mot Sogndal. FOTO: TV 2 Sporten.

Zekhnini trosset fysioterapeutens råd – ute på ubestemt tid

Rafik Zekhnini (18) trosset rådet fra Odds fysioterapeut og valgte selv å spill mot Sogndal. Nå er stortalentet skadet på ubestemt tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skien/Bergen (TV 2 Sporten): Da Odd slet mot Sogndal søndag kveld ble Rafik Zekhnini byttet inn. 18-åringen punkterte kampen med sin 3-1-scoring i Odds snuoperasjon som sikret klubben medalje i Tippeligaen.

Like før kampslutt ble imidlertid Zekhnini skadet igjen. I intervjuet med TV 2 i etterkant klarte han ikke å holde tårene tilbake.

– Vi har medaljen, men jeg blir skadet igjen. Helvete, altså, sa Zekhnini i tårer til TV 2

Dagen etter at kantspilleren ble skadet igjen innrømmer Zekhnini at han trosset rådet fra Odds fysioterapeut om å spille mot Sogndal.

Ute på ubestemt tid
– Jeg har sjekket skaden. Det er samme skaden jeg har hatt tidligere, verken verre eller noe mindre. Det er en hamstring-skade. Jeg vet ikke hvor lenge jeg er ute, og det vet ikke det medisinske apparatet heller, forteller han.

– Det var litt frem og tilbake med det medisinske apparatet før kampen om jeg kunne spille eller ikke. Fysioterapeuten ga meg tommelen ned. Men jeg er spilleren og jeg fikk bestemme selv, og det var en god dialog. Fysioen mente det ikke var riktig at jeg skulle ha spilt, men samtidig bidro jeg til å snu kampen og at Odd sikret medaljen. Det er imidlertid kjedelig nå som jeg er skadet, sier han.

Zekhnini vil ikke dele ut skyld til noen fordi han nok en gang pådro seg en skade.

– Det blir feil å kritisere klubben og det medisinske apparatet. Det var jeg som fikk ta avgjørelsen. Slik er fotballen, det vil alltid komme skader, sier han.

– Angrer du på at du spilte selv?

– Nei, jeg angrer ikke et eneste sekund. Men det har blitt mye prat nå etter at jeg fikk denne skaden. Jeg visste ikke at jeg kom til å bli skadet igjen. Det var kun uflaks, mener jeg, svarer Odd-talentet.

– Skal tilbake sterkere enn noen gang
Kantspilleren er regnet som et av Norges største talenter og står på blokken til flere klubber i utlandet. Han gir ikke opp drømmen om en proffkarriere i utlandet.

– Klubber i utlandet sjekker selvsagt opp dette med skader, men det er ikke noe jeg har tenkt over. Jeg tenker på at jeg skal tilbake – jeg er ikke redd for skader og vil komme tilbake sterkere enn noen gang, sier han selvsikkert.

Fagermo: – Han ville spille selv
Odd-trener Dag-Eilev Fagermo bekrefter at det var Zekhnini selv som ønsket å spille mot Sogndal.

– Det medisinske apparatet frarådet oss å bruke Rafik. Men han var veldig klar selv på at han ville spille. Spilleren var motivert og ønsket å spille, og han har en skade vi har full kontroll. Ekspertisen vet hva problemet er og at det ikke er noe farlig og at det kommer til å løse seg, sier Odd-treneren til TV 2 Sporten.

– Vi slet, det var nest siste serierunde og Rafik fikk spille de siste 25 minuttene fordi han ville det selv og vi trengte ham, sier han.

Fagermo avviser at han overstyrte Odds medisinske apparat.

– Det har jeg ikke gjort. Det var en samtale med Rafik, det medisinske teamet og meg. Hadde det vært ti serierunder igjen så ville vi ikke latt ham spille. Han fikk spille fordi det var som en ren cupfinale for oss, og i tillegg var det ikke en karrieretruende eller farlig skade, mener han.

Han skjønner at Zekhnini ble svært frustrert etter å ha pådratt seg en skade igjen i innhoppet mot Sogndal. Fagermo angrer likevel ikke på at han sendte stortalentet på banen.

– Jeg angrer ikke på at jeg brukte ham. Vi hadde hele tiden en tett dialog og før kampen følte han seg helt fin. Han sa at han ville spille, og Rafik ofret seg for klubben og for medalje. Jeg har full forståelse for at det ble mange følelser etterpå. For Rafik så ryker nå Tromsø-kampen, og det var også en kamp han ville spille, konstaterer han.

– Skjønner det så kynisk ut
Fagermo innrømmer imidlertid at han tok et kynisk valg når han sendte unggutten på banen.

– Det kan sees ut som det var kynisk, men jeg ventet lenger enn rådet på 30 minutter og sendte ham inn etter 25 minutter. Det kan sees på som kynisk fordi vi ville vinne og vi trengte å få inn Rafik og den X-faktoren han kan bidra med for å vinne kampen. Så ja, jeg skjønner det ser kynisk ut, sier Odds trener.