HER SKJEDDE OVERGREPENE: Her skal de filippinske barna ha blitt tvunget til overgrep. Foto: Politiet
HER SKJEDDE OVERGREPENE: Her skal de filippinske barna ha blitt tvunget til overgrep. Foto: Politiet

Erkjenner delvis straffskyld:

Nordmannen (66) skal ha bestilt direktesendte overgrep fra Filippinene

En 66 år gammel mann innrømmet delvis straffskyld da rettssaken mot ham startet i Bergen tingrett mandag. Mannen er tiltalt for overgrep mot flere titalls norske og filippinske barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til sammen skal den uføretrygdede mannen fra Hordaland ifølge tiltalen ha forgrepet seg på 62 barn – av dem 20 filippinske.

Flere av overgrepene skal vært gjennomført via direktesending fra Filippinene.

Delvis skyld

Da rettssaken startet mandag erkjente mannen straffskyld for noen av forholdene, melder NRK.

Mannen skal blant annet ha bestilt nettstrømming av overgrep mot barn på Filippinene ved å overføre penger til en familie på Filippinene som sendte ham overgrepsmateriale i retur.

I tiltalen blir det understreket at lovbruddet er grovt fordi barna som ble filmet, var særlig sårbare og avhengig av pengene filmingen førte med seg.

Via nett

De øvrige 42 fornærmede skal være barn mannen har kommet i kontakt med gjennom chattetjenester på internett. Han skal ifølge tiltalen ha utgitt seg for å være mindreårig og sånn vunnet tilstrekkelig tillit til at han kunne presse barna til å utvise seksuell atferd.

Mannen ble pågrepet i august i fjor, og saken ble senere overført til Kripos. Han er tidligere dømt til fengsel i ti måneder for forhold knyttet til overgrep. (©NTB)