Storflor-suser knuste RBKs rekord-drøm

Rosenborg kan ikke slå Moldes poengrekord etter å ha tapt for Godset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Øyvind Storflor kom på scoringslisten i sin siste hjemmekamp for Strømsgodset, som slo Rosenborg 2-0 på Marienlyst. Gullvinner RBK har ikke vunnet på sine tre siste seriekamper.

Trønderne synes å ha satt maskineriet i krabbegir før cupfinalen. Bodø/Glimt ble slått 2-0 i semifinalen nylig, men i serien har det gått tyngre for Kåre Ingebrigtsens mannskap. RBK har nå tapt mot Godset og Odd (1-2), samt spilt uavgjort (2-2) mot Sarpsborg. Forrige seier kom mot Vålerenga 2. oktober.

Kan ikke ta Moldes rekord
Med tap søndag røk muligheten for å slette Moldes poengrekord i Tippeligaen.

RBK måtte vinne sine to siste kamper for å slå den, og romsdalingenes milepæl på 71 poeng er nå utenfor rekkevidde.

Søndag ble laget senket av Jonathan Parr og Øyvind Storflor. Den tidligere utenlandsproffen Parr, som ble byttet ut etter 66 minutter, curlet ballen i krysset fra rundt 15 meters hold etter 52 minutters spill. Storflor fastsatte resultatet til 2-0 med en frisparksuser tolv minutter før slutt. Rosenborg maktet ikke å svare i Drammen.

– En topp avslutning
Lagene sto æresvakt for veteranen Storflor før kampstart. 36-åringen, som legger opp etter sesongslutt, spilte sin siste hjemmekamp for drammenserne.

– Var det noen som skulle score på frispark mot oss, så var det greit at det var Øyvind. Han har hatt en strålende karriere i både Strømsgodset og Rosenborg, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til TV 2.

Dermed ble det en herlig avskjed for Storflor, som kom til Strømsgodset i 2009.

– Det var en topp avslutning, sier Storflor til TV 2. Trønderen har mange flotte øyeblikk å se tilbake på i begge klubber.

– Det har vært mange, med seriemesterskap i Rosenborg og Champions Leauge. Mange fantastiske øyeblikk på Lerkendal, og likeså her i Drammen med seriegull. Flotte klubber og mange fine mennesker i begge klubber, det er mange minner, sier han. (©NTB/TV 2 Sporten)