Perlescoringer av Hazard og Costa ga ny Chelsea-seier

Chelsea holder tritt med Man. City, Arsenal og Liverpool i toppen av Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Southampton-Chelsea 0-2

En liten dose Eden Hazard-klasse, en perle fra Diego Costa og en bunnsolid defensiv kamp sikret Chelsea seier nummer fire på rad i Premier League.

Maktdemonstrasjon
Prosjekt Anotnio Conte virker for øyeblikket å gå på skinner i London. Chelsea har scoret elleve mål på de siste fire kampene, samtidig som den nykomponerte back-treeren har holdt nullen i samtlige av de seirene.

Mot et Southampton-lag som ikke hadde tapt hjemme på St. Marys siden februar, viste Chelsea hvorfor de må regnes som en tittelkandidat denne sesongen. Eden Hazards scoring etter bare fem minutter var det høy klasse over. Belgieren har omsider funnet tilbake til toppformen og har nå tre kamper på rad med scoring. Også søndag kveld markerte 25-åringen seg som banens beste.

– Jeg er i god form, jeg nyter å spille fotball. Jeg vil bare være på banen og gi alt for laget. Det er det jeg gjør, og jeg håper å fortsette å gjøre det, sier Hazard.

Høy klasse var det også over den defensive kampplanen som temmet Southamptons angrepsspillere og holdt dem unna målet med jernhånd.

Diego Costa sørget for 2-0 da han på herlig vis skrudde inn sin åttende scoring for sesongen tidlig i den andre omgangen. Costa er Premier League-toppscorer med én nettkjenning mer enn Sergio Agüero og Romelu Lukaku.

Chelsea ligger nå bare ett poeng bak tettrioen Manchester City, Arsenal og Liverpool i Premier League.

– Det er for tidlig å snakke om å vinne ligaen for noe lag, men det er viktig å være i nærheten av toppen. Vi ønsker å være der. Jeg ser ikke for meg at noen drar langt ifra denne sesongen, sier Gary Cahill, Chelsea-kaptein i John Terrys fravær.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Slik var kampen:
Eden Hazard ga Chelsea en best tenkelig start på kampen. Bare fem minutter var spilt da belgieren viste klasse, dro av en Steven Davis og banket ballen mellom beina til Fraser Forster med venstrefoten.

Gjesten fra London hadde en tydelig kampplan, og lyktes godt med den i de første 45 minuttene. Southampton dominerte med ballen, men maktet ikke å bryte ned Chelseas forsvarsmur.

I stedet var det Chelsea og Diego Costa som var farlige på kontringer. Fem minutter før pause var den brasilianskfødte spanjolen alene gjennom mot Forster, men sisteskansen hindret baklengsmål.

Statistikken fra den første omgangen viste at Chelsea bare slo 82 pasninger mot Southamptons 205, og kampbildet endret seg ikke mye etter hvilen. For historien gjentok seg.

Tidlig i omgangen doblet Premier Leagues toppscorer Chelseas ledelse på utsøkt vis. Diego Costa fyrte av fra utenfor sekstenmeteren og curlet ballen i nettet bak Forster.

Chelsea fortsatte å være livsfarlige på kontringer, og det var smått utrolig at det ikke stod 3-0 da timen var passert. Både Hazard, Costa og Pedro fikk gode muligheter på rad, men ingen klarte å dytte ballen i mål.

 – Dette har du aldri sett på en fotballbane før

Utover i omgangen begynte sjansene å bli større og større for Southampton. Først headet Charlie Austin like over tverrliggeren, før Davis' hodestøt gikk i tverrliggeren til Thibaut Courtois.

Marginene fortsatte å gå imot vertene. Like før slutt ble Austin avvinket for hårfin offside etter å ha satt ballen i mål. Chelsea var faktisk nærere å sette inn 3-0 enn vertene var redusering. Dermed kunne Chelsea juble for den fjerde seieren på rad i Premier League.

Det er første gang Southampton taper på eget gress i ligaen siden februar.