BLE DÅRLIG: Kartleser Ola Fløene ble trolig bitt av en huggorm i under WRC-runden i Wales lørdag. (Foto: WRC) 
BLE DÅRLIG: Kartleser Ola Fløene ble trolig bitt av en huggorm i under WRC-runden i Wales lørdag. (Foto: WRC) 

Kartleseren til norsk rallystjerne bitt av orm i Wales: – Jeg ble uvel

Det ble en utfordrende lørdag for det norske teamet i Rally Wales. Verst gikk det for kartleser Ola Fløene som trengte medisinsk hjelp etter å ha blitt bitt av en orm.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

M-Sports Mads Østberg og Ola Fløene ligger på syvendeplass før de seks siste etappene av WRC Rally Wales søndag.

Lørdag bød på flere utfordringer for de to. I tillegg til trøbbel med en drivaksel, ble Fløene etter alt å dømme bitt av en orm. Det skjedde da han gikk inn i ei steinrøys for å finne en stein som han kunne legge foran bilens hjul da den sto parkert i en bakke.

– Jeg syntes det var et eller annet som stakk, men jeg tenkte ikke noe mer over det. På fartsetappen etterpå fikk jeg krampe i tommelen mens jeg bladde i notene, noe som aldri har skjedd før, sier han i en pressemelding.

Måtte ha legehjelp

Etter fartsetappen ble armen vond og den hovnet opp. Fløene oppdaget det han beskriver som to stikk- eller bittmerker tett inntil hverandre.

– Jeg var uvel og hadde fokusproblemer. Det ble verre utover dagen, og under pausen midtveis fikk jeg medisinsk hjelp. Jeg fikk medisiner og ble gradvis bedre. Nå i kveld føler jeg meg fin igjen, sier han.

Fløene ble etter alt å dømme bitt av en huggorm, som er den eneste giftige ormen som finnes i Wales. Ifølge Norsk Helseinformatikk er ikke huggormbitt livstruende, men noen utsatte grupper kan få alvorlige reaksjoner.

Løpet spolert for Mikkelsen

Før siste dag av Rally Wales, leder verdensmester Sebastien Ogier foran Ott Tanak og Thierry Neuville.

Andreas Mikkelsen fikk sjansene til å kjempe om Wales-seier spolert av en ødelagt mellomaksel fredag, og ligger helt nede på 14. plass. Rally Wales er sesongens nest siste VM-runde i WRC.

I forkant av løpet lå Mikkelsen og kartleser Anders Jäger på delt andreplass i sammendrag med Hyundai's Thierry Neuville. De mekaniske problemene kan dermed også spolere Volkswagen-førerens sjanser i VM-sammendraget.

Mikkelsen garanterer derimot maksimal innsats på søndagens siste fartsprøve, der det deles ut tre poeng som er tellende i totalsammendraget til etappevinneren.

Søndag kan du følge to timeslange fartsprøver fra Rally Wales direkte på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo

10:00 SS18 Brenig 1

13:00 SS22 Brenig 2, avsluttende Power Stage