Storhamar med sjokk-seier i Stavanger

Bunnlaget Storhamar overrasket stort ved å banke selveste serieleder Stavanger Oilers i rogalendingenes egen storstue i eliteserien ishockey lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Akkurat det var det nok ikke mange som hadde trodd på forhånd. Gutta til trener Sjur Robert Nilsen hadde tapt seks kamper på rad og lå nest sist på tabellen før turen til Stavanger, og de var ikke levnet mange forhåpninger.

6.57 minutter ut i 1. periode satt den første for Hamar-laget. Alexander Reichenberg nettet. Før perioden var over hadde også Mikael Zettergren scoret.

2. periode var drøyt tre minutter gammel da Storhamar scoret igjen, og denne gangen var det Martin Rønnild som var mannen bak. Dan Kissel scoret Stavangers eneste bare 58 sekunder senere, men det kom ikke mer. I stedet scoret Martin Rønnild sitt annet for dagen. Med elleve minutter igjen å spille la Joakim Jensen på til 5-1.

I lørdagens andre kamp kom Sparta Sarpsborg under både 0-1 og 1-2 på hjemmebane, men snudde til seier 3-2 mot Frisk Asker.

Det var bortelagets landslagsspiller Anders Bastiansen som sende Frisk i føringen etter 4.24 minutter. Ett og et halvt minutt senere kom utligning ved Niklas Roest. Ryan Hayes ga bortelaget ledelsen på nytt i 2. periode, men igjen tok det ikke mange minuttene før hjemmelaget kvitterte. Denne gangen var det Eirik Børresen som scoret. (©NTB)