Liverpool triumferte i seksmålsfest mot Palace

Roberto Firmino og Liverpool holder følge med Man. City og Arsenal etter seier i en forrykende fotballkamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Crystal Palace-Liverpool 2-4

For en underholdning Crystal Palace og Liverpool serverte på Selhurst Park.

Seks scoringer, fem i den første omgangen, gjorde oppgjøret til en fest å se på.

For Liverpool fikk festen en lykkelig slutt. Rødtrøyene, for kvelden antrukket med signalgule drakter, sanket tre nye poeng i det som ble en 4-2-seier og holder dermed følge med Manchester City og Arsenal i toppen av Premier League.

Trioen ligger alle på 23 poeng, men Liverpool har dårligere målforskjell enn både City og Arsenal.

– De ser solide ut. Vi har sagt at Jurgen Klopp må i alle fall få ett år, kanskje et overgangsvindu til før vi bedømmer hans prestasjoner. Allerede nå ser du at han har løftet laget, sier TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre.

James McArthur ble tomålsscorer for Palace, mens scoringene ble broderlig fordelt mellom Liverpool-spillerne. Emre Can, Dejan Lovren, Joel Matip noterte alle seg for scoringer, før Roberto Firmino avsluttet fyrverkeriet av en fotballkamp med en lekker chip alene med keeper.

– Han viser ro. Det er ikke mulig å være kaldere i dette øyeblikket. Å oppfatte situasjonen så kjapt. Et lite blikk opp, så vet han hva som kommer til å skje. Dette er i ypperste verdensklasse av Firmino, sier Simen Stamsø Møller.

Se alle scoringene fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Full fres
Det var ikke annet å gjøre enn å feste setebeltene på Selhurst Park, for det gikk unna i et vanvittig tempo i den første omgangen.

Kvarteret var spilt da Emre Can tente gnisten og innledet seks målfylte minutter. Den tyske landslagsspilleren sendte Liverpool i ledelsen etter en presis pasning fra Alberto Moreno.

Så klønet Dejan Lovren det til i egne rekker da han klarerte en ball rett opp i luften. Keeper Loris Karius ruset ut, og dermed kunne James McArthur forholdsvis enkelt heade inn 1-1.

Men Lovren fikk mulighet til å rette opp i kjempetabben bare minutter senere. Corneren fra Philippe Coutinho var godt slått og Scott Dann var sjanseløs da Lovren stanget Liverpool tilbake i ledelsen etter seks heftige minutter.

Gjestene fra Merseyside var farlige hver gang de angrep Palace' bakre rekker, og man satt med en konstant følelse av at neste mål var rett rundt hjørnet. Det kom nesten da Moreno banket ballen i stolpen etter en strålende kontring.

Vertene produserte ikke mange sjanser, men var til gjengjeld meget effektive når de fikk muligheten. Wilfried Zaha fant McArthur inne i feltet, som headet inn sitt andre mål for kvelden til 2-2.

Men Liverpool hadde mer på lager.

Til pause med ledelse
36 minutter var spilt da Coutinho steg til værs inne i feltet. Headingen var god fra den lille brasilianeren, men redningen til Steve Mandanda var enda bedre. Sisteskansen slo ballen i stolpen og hindret et nytt baklengsmål.

Like etter burde Sadio Mané satt inn ny Liverpool-ledelse da han ble frispilt inne i sekstenmeteren. Avslutningen gikk himmelhøyt over målet til Mandanda, og Palace trodde nok at de kunne ta en pust i bakken med uavgjort til pause. Så skjedde ikke.

For to minutter før hvilen stanget midtstopper Joel Matip inn 3-2 på kontant vis for gjestene.

Firmino-chip
Intensiteten og det høye tempoet fortsatte i den andre omgangen, men nå var det Palace som hadde initiativet. Liverpool lå seg dypere i banen og satset i større grad på å kontre inn flere scoringer.

Mer ballbesittelse resulterte i flere gode sjanser, og Christian Benteke var nær ved å score mot lagkamerater da han fikk avsluttet inn i sekstenmeteren. Karius stod imidlertid støtt og hindret nytt baklengsmål.

Ved to anledninger i den andre omgangen ropte Palace på straffe, uten å få gehør hos dommer André Marriner.

 Blir Palace snytt for straffe her?

Palace presset og presset, men scoringen kom ikke. Da grep Liverpool muligheten igjen.

Jordan Henderson fant Roberto Firmino mellom stopperne, og brasilianeren fosset mot målet til Mandanda. Vel framme var Firmino iskald da han chippet ballen inn til 4-2-ledelse.

Det tok brodden av Palace' jakt på poeng. Liverpool kontrollerte inn seieren i sluttminuttene og holder koken i toppen av Premier League.