Boasson Hagen snakker ut: – Det er trist å bli kalt sviker

Edvald Boasson Hagen vil røyke fredspipe med Alexander Kristoff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter VM-fiaskoen i Qatar la ikke Alexander Kristoff (29) skjul på sin misnøye med Edvald Boasson Hagen (29), og sa han følte seg dolket i ryggen av lagkameraten.

Gjenopplev spurtdramaet over!

– Trist å bli kalt sviker
Boasson Hagen reiste rett fra Qatar til ferie i Japan. Nå er han hjemme igjen, og han legger ikke skjul på at han forstår Kristoff.

– Jeg forstår at Alex var frustrert etter målgang. Men det var ikke min intensjon å kjøre for meg selv. Jeg synes det er trist å bli kalt sviker. Jeg håper vi kan få snakket ut, og fortsette å være gode lagkamerater som vi har vært før, sier Boasson Hagen til TV 2.

29-åringen har registrert alt oppstyret som har vært etter VM.

– Jeg har ikke lest så veldig mye i media, men selvsagt fått med meg oppstyret. Det er kjedelig, sier Boasson Hagen.

– Ikke noe å si unnskyld for
Han innrømmer at han har sett spurten om igjen flere ganger. Slik forklarer han det som skjedde.

– Planen var å kjøre et langt opptrekk. Men det har skjedd før at man ikke har lyktes med det. Det har skjedd i mitt lag, og det har skjedd i andre lag. Når man har syklet 250 kilometer i 40 graders varme så er de ikke alltid hodet er på plass, sier Boasson Hagen.

Han kommer til å ta en prat med Kristoff for å få renset lufta.

– Vil du si unnskyld til han?

– Jeg føler ikke jeg har gjort noe jeg trenger å si unnskyld for. Men jeg håper som sagt vi kan legge dette bak oss, sier Boasson Hagen.

Fikk kraftig kritikk
Dimension Data-rytteren skulle være opprekker for Kristoff i VM-spurten, men det endte med at Boasson Hagen ble nummer seks og Kristoff nummer sju i en spurt som gikk helt på tverke for de norske.

Etterpå mente Alexander Kristoff at Boasson Hagen hadde kjørt for egne sjanser i stedet for å hjelpe ham til VM-gull.

Også Thor Hushovd var kritisk til Boasson Hagens innsats.

– Det er slik det ser ut i spurten. Når han holder helt til målstreken så er det ikke det man skal gjøre som spurtopptrekker. Igjen så må jeg påpeke at det kan være faktorer vi ikke har fått med oss, men det ser ikke bra ut. Og det var ikke bra, sa Hushovd.