Gnistrende Agüero sendte City tilbake på vinnersporet

Solid seier for Manchester City borte mot West Brom.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

West Bromwich-Manchester City 0-4

Pep Guardiola innrømmet at han var bekymret etter en historisk rekke på seks kamper uten seier. Den følelsen har nok forsvunnet etter lørdagens kruttsterke prestasjon mot West Bromwich.

Endelig for Agüero
4-0-seier mot vanligvis gjerrige West Brom på The Hawthorns gir spanjolen og Manchester City-laget en viktig og ikke minst etterlengtet opptur etter tre kamper på rad uten seier i ligaen, et sviende nederlag for gamle kamerater i Barcelona i Mesterligaen og tap i byderbyet mot United i midtuken.

– Mine venner, Premier League er vanskelig. Man leder 2-0 og man lurer på hvorfor West Brom begynner å spille sin beste fotball. De slo kryssere og vant andreballene. I den første omgangen klarte vi å kontrollere det, men i andre omgang klarte vi det ikke fordi motstanderen er bra, sier Guardiola etter kampen.

Ekstra gledelig for de lyseblå var det at Sergio Agüero igjen blomstret slik vi har sett ham så mange ganger før. Argentineren satte en stopper for en over én måneder lang måltørke med to scoringer på The Hawthorns.

Jubelen etter den første scoringen viste hvor viktig det var for Premier League-toppscoreren å finne veien til nettet igjen. 28-åringen noterte seg også for en målgivende pasning.

– Vi trenger Sergio. Vi vet hvor viktig han er for oss når han kan overbevise oss om hvor god og viktig han er for klubben. Han er en del av klubbens historie. Jeg ønsker å hjelpe ham. Han kan fremdeles male de vakreste bildene av seg selv i denne klubben. Han er en av de beste. Jeg kommer til å hjelpe ham til å bli mye, mye bedre. Det er målet mitt, sånn at han kan føle hvor viktig han er hver eneste kamp, sier Guardiola.

4-0-seieren var et direkte svar på Arsenals 4-1-seier over Sunderland lørdag formiddag. City er fremdeles Premier League-leder på bedre målforskjell enn London-klubben.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

Fullstendig City-dominans
Lørdagens seier var viktig for å fjerne de små, voksende frøene av bekymring i og rundt City-mannskapet.

City dominerte med stor D i den første omgangen og eide ballen. West Brom hadde ballen i underkant av 20 prosent av tiden i den første omgangen og hadde mer enn nok med å forsvare seg. City trillet tålmodig ballen i laget og ventet på at åpningene skulle komme.

Den første muligheten kom da ballen falt i beina til Raheem Sterling. Kantspilleren hamret til på volley med venstrefoten og hentet frem det beste i West Brom-keeper Ben Foster.

På den påfølgende corneren var det John Stones' tur. Midtstopperen dempet ballen vakkert ved bakerste stolpe og skulle bare sette ballen på mål fra kort og skrått hold, men avslutningen gikk i nettveggen.

Så var det duket for Agüero. En perfekt stikker gjennom fra Ilkay Gündogan fant City-spissen, som på klassisk Agüro-vis banket inn 1-0-scoringen.

Agüero viste hakket mer klasse da han 28 minutter ut i kampen doblet Citys ledelse. Han snappet ballen like utenfor sekstenmeteren og banket den opp i krysset bak en sjanseløs Foster.

Det løsnet noe for West Brom etter hvilen, og det resulterte i flere gode sjanser mot et City-lag som ikke så bunnsolide ut bakover. Men forskjellen på lagene var tydelig da Gündogan effektivt satte inn 3-0 etter en stikker fra Agüero drøyt ti minutter før full tid.

Tyskeren fikk også feire kvelden med to scoringer da han avgjorde til 4-0 minuttet full tid.