– Mourinho er i ubalanse

Sist gang José Mourinho ble sendt på tribunen tok det under to måneder før han fikk sparken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United-Burnley 0-0

På en frustrerende ettermiddag for Manchester United ble José Mourinho sendt på tribunen etter et raseriutbrudd mot Mark Clattenburg.

Det var neppe det United trengte, bare en uke etter det ydmykende 0-4-tapet for Chelsea og når de skulle fortsette den gode trenden etter seieren over Manchester City i ligacupen i midtuken.

– Dette forteller om en Mourinho som er i ubalanse, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

– I denne situasjonen – hvor spillerne skriker etter hjelp og en leder som tar ansvar – det siste de vil ha er en manager som ikke får coachet dem fra sidelinjen.

Det er ikke første gang at Mourinho blir sendt på tribunen, notorisk kjent for sine uenigheter med dommeren. Han risikerer allerede straff for sine kommentarer om at Anthony Taylor var uegnet til å dømme Manchester United-Liverpool.

Sist gang det skjedde var i Chelseas 1-2-tap borte mot West Ham 24. oktober i fjor. Da var det Jon Moss som fikk gjennomgå av portugiseren. Han har også en forhistorie med dagens dommer Mark Clattenburg.

– Mourinho tror faktisk på at det er folk som jobber mot ham. Han mente at United skulle hatt to straffer da Clattenburg dømte dem mot City og at Bravo skulle vært utvist, sa Simen Stamsø Møller.

– Det er ikke tilfeldig at det er Clattenburg han går etter.

Denne straffesituasjonen fikk Mourinho til å rase

Fikk sparken kor tid etter

Spørsmålet er om dette er begynnelsen på slutten for Mourinho.

I fjor gikk det i underkant av to måneder fra raseriutbruddet til Mourinho fikk sparken.

Nesten nøyaktig et år senere har Mourinho fått en svak start i Manchester United, svakere enn både Louis van Gaal og David Moyes. Nå begynner det å murre også på Old Trafford.

Etter ti kamper er det åtte poeng opp til Manchester City og Arsenal på toppen av tabellen.

Mourinho slapp å møte pressen etter hendelsen. Underveis i kampen sendte portugiseren lapper med beskjeder ned til sin assistent Rui Faria. '

Faria virket også godt drillet da han lett ironisk møtte journalistene etter kampen.

– Jeg vet ikke hva som skjedde. Det er ikke viktig hva José sa. Det viktige er hva dommeren skriver i sin rapport, sa assistent Rui Faria om hendelsen.

– Jeg syns dommeren gjorde en fantastisk jobb. Jeg vil ikke si mer enn det.

– Ikke noe å ta på vei for

Selv om assistenttreneren trolig var ironisk, mener Simen Stamsø Møller at det er liten grunn til å legges skylden på dommeren.

Det ene var den tvilsomme straffesituasjonen José Mourinho raste for, bedømt av TV 2s ekspertkorps til å være en 50/50-situasjon, men i andreomgang ropte United-spillerne på straffespark flere ganger.

– Det er ikke noe å ta sånn på vei for. I alle fall ikke i en kamp der man har Burnley så saftig på gaffelen, sier Simen Stamsø Møller.

Manchester United hadde 37 avslutninger, men enten ble det bom, redning av Tom Heaton, blokkert av en Burnley-forsvarer eller traff stolpen.

Heaton Burnley-helt i vanvittig sjansesløseri av United