Premier League-legende hjelper danskenes nye stjerneskudd

Kasper Dolberg (19) takker en tidligere Premier League-storscorer for suksessen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den danske spissen har foreløpig startet seks kamper og scoret fem seriemål for Ajax etter at han i sommer ble hentet opp i A-stallen.

Det foreløpig siste målet i rekken kom mot erkerivalene Feyenoord forrige helg.

Se tre av fulltrefferne i videovinduet øverst i saken.

– Jeg nyter suksessen. Jeg har fått tillit fra treneren og jeg føler jeg har grepet sjansen. Det har også litt å si at jeg spiller på et godt lag som skaper mange sjanser, sier 19-åringen om sitt definitive gjennombrudd i Ajax.

Han scoret også i sin offisielle debut da Amsterdam-klubben spilte uavgjort 1-1 mot PAOK i Champions League-kvalifiseringen i juli.

– Ettersom jeg ble tatt opp i A-troppen i sommer, hadde jeg ikke forventet at jeg skulle være der jeg er i dag, sier han i et intervju med Ekstrabladet.

I 2015 ble danske Kasper Dolberg hentet fra Silkeborg til Ajax' U19-lag. Det var den danske talentspeideren John Steen Olsen som tipset den nederlandske klubben om det danske talentet.

Samme mann fikk i sin tid Christian Eriksen og Zlatan Ibrahimovic til den nederlandske storklubben.

I Ajax omgir Dolberg seg med nederlandske storheter som Marc Overmars (sportssjef) og Dennis Bergkamp (assistenttrener).

– Dennis er med på trening hver dag. Han inspirerer meg. Når en spiller med hans erfaring snakker, så hører man etter, sier dansken om den tidligere Ajax- og Arsenal-legenden.

Dolberg forlenget nylig kontrakten sin med Ajax med fem år. Lørdag havnet han på The Suns liste over de 20 største talentene i Europa som Premier League-klubbene bør følge med på. På mandag tar Åge Hareide ut den danske landslagstroppen til kamper mot Kasakhstan og Tsjekkia.

– Landslaget er ikke noe jeg tenker på. Jeg har fokus på å gjøre mitt beste for Ajax. Resten er opp til treneren.