Canmore, CANADA 20160312.
Ski Tour Canada 2016.  Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug med beviset som viser at de er verdens beste skiløpere.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Canmore, CANADA 20160312. Ski Tour Canada 2016. Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug med beviset som viser at de er verdens beste skiløpere. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

– Glem Bradley Wiggins. Den største skandalen skjer i Norge akkurat nå

Britisk storavis om de norske dopingsakene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Storbritannia har Bradley Wiggins vært under et voldsomt press etter at en hackergruppe offentliggjorde britens medisinske fritak.

Syklisten skal ha brukt sterke kortisonpreparater gjennoms hans mest suksessrike periode av karrieren. Wiggins skal ha tatt de sterke medisinene på grunn av astma.

Saken har vekket enorm oppsikt i Storbritannia og flere har stilt spørsmål blant annet om hvorfor han satte sprøytene i sammenheng med viktige treukersritt.

Nå har den britiske storavisen The Telegraph satt saken i sammenheng med dopingsakene til Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug her hjemme i Norge.

«Glem Bradley Wiggins. Den største skandalen skjer i Norge akkurat nå», skriver journalisten Robert Dineen i en kommentar.

«Endelig litt pusterom for Sir Bradley Wiggins og Team Sky. Akkurat da det virket som om ikke noe kunne ta oppmerksomheten vekk fra astmabruken til Bradley Wiggins i Sky, dukker det opp en historie fra Norge som får støyet rundt Wiggins til å virke vesentlig overdrevet.»

Kaller Norge for Team Astma
Journalisten fremhever videre Norges suverenitet i langrennssporet og måten de norske løperne frem til nå har blitt hyllet og bejublet i hjemlandet på.

«I en skandale som raskt har tatt fyr de siste månedene, har Norges beste utøvere nå blitt bedre kjent for sin sårbarhet for den medisinske tilstanden som har ført til at rivalene har døpt om laget til Team Astma.»,skriver han videre og sammenligner Wiggins sak med Martin Johnsrud Sundby.

Sundby-saken startet en intens og fremdeles pågående debatt om medisinering av norske skiløpere. Altså, nøyaktig det samme som i Wiggins' tilfelle.

«Der den norske saken skiller seg fra skepsisen mot Wiggins og co er i skjebnen til Therese Johaug, den olympiske mesteren som testet positivt for en forbudt substans i sommer og brøt sammen i tårer på en pressekonferanse for to uker siden».

Foruten The Telegraph har også svenske, danske og finske medier viet stor plass til sakene som har kommet frem fra den norske langrennsleiren.