Fotballryktene: – Mourinho vil bla opp 1,4 milliarder for Barcelona-stjerne

Og Chelsea vil hente argentinsk midtbanespiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er lørdag og det er bare litt over to måneder igjen til overgangsvinduet åpner igjen.

Som vanlig er tabloidene fulle av spekulasjoner om hvilke spillere som flytter på seg i januar.

Her er dagens fotballrykter:

Vi starter i den røde delen av Manchester og helgens kanskje villeste rykte. For ifølge spanske Don Balon, er Manchester United-sjef José Mourinho klar for å bla opp svimlende 135 millioner pund (nærmere 1,4 milliarder kroner) for Barcelona-stjernen Luis Suarez. 29-åringen er inne i sin tredje sesong for katalanerne og er i gang med forhandlinger om en ny kontrakt med klubben. Den spanske avisen skriver at Barcelona kan være villig til å selge uruguayaneren, ettersom han er den eldste av de tre målmaskinene på topp.

Mourinho er ikke den eneste som følger med på kontraktsforhandlingene til Suarez. Også byrival Manchester City overvåker situasjonen nøye.

City-styreleder Ferran Soriano, som for øvrig har en fortid i Barca-ledelsen, har informert Barcelona om at de vil komme med et bud dersom de bestemmer seg for å selge.

Det er ikke bare fremover på banen Mourinho ønsker forsterkninger. Sjansen er nemlig stor for at han kommer til å hente inn en ny forsvarer i løpet av januar. Eric Bailly har vært imponerende etter overgangen i sommer og nå ønsker manageren å hente inn en makker til ivorianeren. Det skal være Roma-midtstopper Antonio Rüdiger, som nå er på vei tilbake etter at en kneskade satte en stopper for EM-deltakelse. Som vanlig har også andre Premier League-klubber vært ute med følerne og 23-åringen har vært linket både til Chelsea og City. Prislappen skal være på rundt 35 millioner pund, ifølge Daily Mail.

Chris Smalling og Daley Blind er spillere som Mourinho kan komme til å kvitte seg med i januar. I tillegg skal Roma være interessert i Memphis Depay, ifølge Corriere dello Sport.

I London forbereder Chelsea seg på å legge inn et bud på PSG-midtbanespilleren Javier Pastore. Det melder Daily Star. Argentineren var svært nær en overgang til Chelsea i sommer, men ble værende på Parc des Princes. Etter at Unai Emery overtok som trener for PSG foran denne sesongen, har det kun blitt tre kamper fra start.

Everton-manager Ronald Koeman ønsker Wayne Rooney hjertelig velkommen tilbake til gamleklubben, mens José Mourinho understreker at 31-åringen ikke er til salgs.

Det engelske fotballikonet forlot Goodison Park som 18-åring for tolv år siden og har vunnet det som vinnes kan med Manchester United. Den siste tiden har imidlertid den 31 år gamle angriperen ikke klart å levere varene på Old Trafford.

Manager José Mourinho har vraket Rooney ved flere anledninger, noe som tyder på at United-karrieren kan nærme seg slutten.

Til tross for at flere Everton-supportere vil stemple Rooney som en forræder, ser ikke Koeman noen problemer med å være åpen for å hente 31-åringen tilbake til Goodison Park dersom det skulle bli aktuelt.

– Han er en stor spiller, og han er ikke ferdig ennå. Jeg kjenner ikke situasjonen hans, så det skal jeg respektere. Men jeg ville vært meget glad hvis det er noen sjanse for at Rooney kan være en mulighet for Everton, sa den nederlandske manageren på fredagens pressekonferanse.