Johaug om dopingsjokket: – Jeg hylte og skrek så høyt at han hørte meg nede i gangen

I et intervju med Østlendingen forteller Therese Johaug at hun ikke er sikker på om hun noen gang klarer å komme tilbake til sitt toppnivå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Lysten til å komme tilbake øker for hver dag, men jeg vet ikke om jeg klarer det. Jeg skal være sterk, men hvordan kroppen og hodet vil takle alt dette i etterkant vet jeg ikke. Først og fremst er dette en mental styrketest, sier Johaug til lokalavisen.

Den 28 år gamle profilen kan imidlertid røpe at planene for et comeback allerede er lagt.

– Fra første uke har vi sett på hvilke muligheter som finnes. Det handler også om å innstille seg på mulige scenarioer. Vi skal skreddersy et opplegg. Kanskje trenger jeg en egen trener, men jeg har vært lenge i gamet og har erfaringen.

Johaug forteller også om dagen (4. oktober) da hun fikk beskjeden om at hun hadde testet positivt på det anabole steroidet clostebol av sportssjef Vidar Løfshus.

– Akkurat da var jeg alene hjemme. Nils Jacob (Hoff) var ute på butikken. Verden raknet. Jeg hylte og skrek så høyt at han hørte meg nede i gangen da han kom hjem. Han var redd og skjønte ikke hva som skjedde, men han kjente igjen stemmen min. Der og da ble livet snudd på hodet for alltid, forteller hun.

Samtidig sier Johaug at hun ikke har klart å tilgi landslagslege Fredrik Bendiksen, som ga henne kremen og forsikret henne om at den ikke stod på dopinglisten.

– Nei, det har jeg ikke klart. Vi snakker sammen og forstår hverandre, men konsekvensene er store, sier hun.(©NTB)

Se TV 2s intervju med Therese Johaug i videovinduet øverst på siden!