Biltrøbbel for Mikkelsen - topp-plassering går fløyten

Andreas Mikkelsens sjanser på en topplassering i Rally Storbritannia forsvant da han fikk problemer med en drivaksling på den fjerde prøven fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hvordan det gikk da TV 2-Ingrid fikk sitte på med Mikkelsen i videovinduet øverst på siden!

Andreas Mikkelsens sjanser på en topplassering i Rally Storbritannia forsvant da han fikk problemer med en drivaksling på den fjerde prøven fredag.

Mikkelsen holdt foran rallyet annenplassen i VM-sammendraget. Han var a poeng med Thierry Neuville, men Neuville vil trolig ta seg forbi etter VM-runden i Wales.

Nordmannen fikk ingen god start og tok det svært forsiktig på de første prøvene under vanskelig forhold. Han var derfor godt bak teten da uhellet var ute på den fjerde prøven. Den ene drivakslingen røk og alt gikk skeis. Plutselig var han nesten to minutter bak lederen.

– Vi gjør oss klar for å tilpasse dekkene foran den neste prøven. Det er ingen service, og det ikke helt perfekt med en brukket drivaksling!, tvitret Mikkelsen.

Med bare trekk på to av hjulene tapte han mye på de svingete og glatte veiene, og etter de åtte første fartsprøvene ligger nordmannen nesten ni minutter bak ledende Sebastien Ogier på en 19.-plass.

– Det har vært en tøff dag. Jeg er virkelig ikke fornøyd med dette, men vi kan ikke gjøre noe annet enn å kjempe så godt vi kan, sa Mikkelsen etter siste fartsprøve fredag kveld. (©NTB)