Treneren som stjal showet etter semifinalesjokket: – Han er en vulkan av følelser

Kongsvingers suksesstrener er et så stort følelsesmenneske at kontraktsforhandlingene utsettes til etter cupfinalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strømsgodset-Kongsvinger 1-2

Kongsvinger spilte seg inn i manges hjerter da Obos-ligalaget slo Strømsgodset og kvalifiserte seg til cupfinalen torsdag.

En som definitivt gjorde seg mer bemerket enn andre var trener, og Pep Guardiola-lookalike, Luis Pimenta.

Både under og etter kamp var Pimenta høyt og lavt. Portugiseren levde seg inn i hver eneste takling, og etter kampen rant tårene da cupfinaleplassen var klar.

– Luis er litt annerledes enn det nordmenn er vant til. Han er emosjonell og en vulkan av følelser, sier spillende sportssjef i Kongsvinger, Espen Nystuen, til TV 2.

– Også er han glad i damene, flirer han mens bildene av Pimenta som gir sin utkårede et kyss på tribunen ruller på skjermen.

Snuoperasjon

Nystuen ble selv byttet inn mot slutten av oppgjøret og var med på å sikre cupfinalebilletten Kongsvinger har drømt om siden 1983 da laget tapte sin første av fire semifinaler.

– Jeg har hatt verre morgener. Det er helt, helt fantastisk for en gammel Kongsvinger-gutt, sier Nystuen som etter en lang karriere blant annet i Lillestrøm er tilbake i gamleklubben.

De rødkledde fra Gjemselund har vært nede i en bølgedal, og måtte gjennom en gigantisk snuoperasjon for å gjenreise klubben som lenge spilte på det øverste nivået i Norge.

En større organisatorisk omlegging av klubben i 2013 begynte først med nedrykk, men samtidig fikk klubben kontroll på økonomien.

– Voldsom drivkraft

I tillegg ansatte de Luis Pimenta. Det har gitt resultater. Klubben er klar for cupfinalen – og skal i tillegg ut i playoff om opprykk til Eliteserien. De kan potensielt være tilbake på øverste nivå for første gang siden 2010 – etter å ha spilt i 2. divisjon.

– Luis kom til oss etter at han hadde fått sparken i Hønefoss. Vi hadde en snakk med ham og falt for måten han tenkte fotball på. Vi så etter en trener som ønsket en dominerende type fotball, og det gjør Luis, sier Nystuen.

– Han kom til oss med en vanvittig energi. Han har en voldsom drivkraft i det han holder på med, er veldig ærgjerrig og ønsker ting på sin måte. Så han har vært en viktig del av det vi opplever nå.

Kontraktsforhandlinger på is

Likevel er fremtiden usikker. Kontrakten til Pimenta går ut etter sesongen.

Nystuen er den som fører forhandlingene med portugiseren, men han har lagt det på is frem til cupfinalen og opprykks-playoffen er overstått.

– Vi ønsker ikke å foregripe noe. Det er dumt å snakke om neste enda. Luis er emosjonell som sagt. Å begynne med forhandlinger i den situasjonen vi er nå, det tror jeg ikke er så lurt, smiler Nystuen.

Han sier det er avklart med treneren, som på sin side tar det hele med stoisk ro.

– Jeg tenker ikke et minutt på det. Jeg vet at jeg er en god trener, jeg har hatt to utrolige sesonger som hovedtrener. Jeg bare tenker på hva vi kan klare i år, sier Pimenta til VG.