En bande har spesialisert seg på tyveri fra BMW-biler. Politiet fortviler. Illustrasjonsbilder fra politiet. 
En bande har spesialisert seg på tyveri fra BMW-biler. Politiet fortviler. Illustrasjonsbilder fra politiet. 

Jaktet på BMW-banden med alt av politiressurser i natt

Tyvene har spesialisert seg på å stjele utstyr fra BMW-er.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet på Romerike rykket ut natt til fredag med alle tilgjengelige ressurser for å jakte på tyvene som har spesialisert seg på å stjele utstyr fra BMW-er. Det skriver rb.no

Også mannskaper fra Follo og Oslo bisto etter at operasjonssentralen på Romerike fikk melding fra en mann på Skolejordet i Fjerdingby. Han hadde våknet og observert to personer som gjorde innbrudd i BMW-en hans rett før klokken halv tre natt til fredag.

Kjent framgangsmåte

– Da vi kom fram, så vi at det var knust et lite vindu på siden bak. Det er en kjent framgangsmåte for BMW-banden. De knuser gjerne den minste ruta bak på bilen, sier operasjonsleder Alexander Østerhaug i Øst politidistrikt, Romerike.

– Vi søkte med hundepatrulje og alt tilgjengelig mannskap i flere timer, men han som eier bilen hadde ropt ut og fått dem vekk. Vi lyktes dessverre ikke med å finne dem, sier Østerhaug.

Det kan det være flere som våkner opp til knuste ruter fradag morgen. Det har vært andre tilfeller hvor det er gjort innbrudd i flere biler i samme nabolag. Natt til onsdag var det fire lignende bilinnbrudd i Rælingen – fra Skogveien, Rudveien, Per Morks vei og Skoleveien.

Ønsker tips

– Hvis noen har sett noen observasjoner ved Skolejordet, eller i området rundt Smedstad skole i går kveld eller i natt, vil vi gjerne ha tips. Disse tyvene er kjent for å rekognosere i området på forhånd, sier Østerhaug.

– Den siste tida har vi sett et stort antall innbrudd i BMW-er, hvor tyvene tar med seg GPS-er, lykter og konsoller. Det virker som det er en gjeng som har spesialisert seg, og som vet hva de skal ha, sier politioverbetjent Stig Vasbø ved Etterretnings- og vinningsavsnittet ved Majorstua politistasjon til Dagbladet i sommer.

Flere bil og motorsaker fra rb.no finner du her:

Les også: Topp 5 – Disse bilene er det lurt å kjøpe før nyttår!