Kongsvinger sjokkerte Strømsgodset: Klar for historisk cupfinale

Kongsvinger bekjempet Strømsgodset på Marienlyst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Strømsgodset-Kongsvinger 1-2

Divisjonsforskjellen så ut til være visket bort da Kongsvinger imponerte på veien mot en historisk cupfinale.

Laget fra Hedmark har feilet i fire semifinaleforsøk, men på det femte ble det braksuksess. 2-1-seier på Marienlyst mot Strømsgodset ga seier og ellevill jubel blant de tilreisende supporterne.

– For en drøm
For trener Luis Pimenta ble det nesten for mye. Portugiseren, som sendte spillerne bort til supporterne for å takke for støtten etter den første omgangen, tok til tårene og takket spillerne foran den røde veggen av tilreisende fans.

– Jeg er så stolt over guttene. De har jobbet så hardt hver dag. De har trodd på alt vi gjør, hver eneste treningsøkt, kampplanen og på at vi kan slå alle, sier Pimenta til NRK.

– Vi skal ha cupfinale, den første i KILs historie. Mot Rosenborg. For en drøm.

 Kongsvinger-treneren i tårer

For Godset ble rekken på sju semifinaler på rad med seier brutt. Fredrik Pålerud scoret Kongsvingers første mål på lekkert vis i den første omgangen, men Kristoffer Tokstad slo raskt tilbake bare minutter senere.

Tolv minutter før slutt ble Ørjan Røyrane den store Kongsvinger-helten da han kriget inn matchvinnerscoringen.

– Det var utrolig deilig. Jeg husker egentlig ikke så mye av målet, sier Røyrane til NRK.

For Tor Ole Skullerud ble Strømsgodsets rekke sju semifinaler på rad med seier brudd. Tungt å svelge, sier den nyansatte treneren.

– Det er en stor skuffelse. Vi startet kampen bra, men klarte aldri å skape nok sjanser, sier Skullerud.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden!

 Takket fansen for støtten – etter første omgang

Slik var kampen:
Ikke overraskende grep Strømsgodset initiativet om kampen med et trygt og fast grep. Det ble likevel ikke farligere enn halvgode avslutninger fra både Marcus Pedersen og Bismark Adjei-Boateng.

Blant bortesupporterne var stemningen høy gjennom hele kampen, og ved pause beordret trener Luis Pimenta spillerne bort til tribunen for å takke for støtten.

Det virket å gi rødtrøyene enda mer energi i den andre omgang. Kongsvinger var det klart beste laget etter hvilen, og 54 minutter var spilt da Harald Holter fant høyreback Fredrik Pålerud med en strøken gjennombruddspasning. Nedtaket fra Pålerud og den påfølgende avslutningen var iskald. 1-0-scoringen sendte Kongsvinger-fansen ut i ekstase.

Men jubelropene stilnet bare noen minutter senere. Kristoffer Tokstad fikk ballen inne i sekstenmeteren og sendte i vei en meget svak avslutning. Heldigvis for 25-åringen fikk han ballen tilbake i beina, og da grep han muligheten. Med venstrefoten sørget Tokstad for utligning for Godset.

Laget fra Obos-ligaen lot seg ikke affisere av baklengsmålet, for tolv minutter senere ble Kongsvinger-fansen sendt ut i eufori igjen. Lille Ørjan Røyrane kriget inn 2-1-scoringen i kaoset etter en dødball.