Ronaldo: – Det er ikke sånn at vi er bestevenner

Cristiano Ronaldo forteller om forholdet til Lionel Messi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Ronaldo juble etter sommerens EM-triumf i videovinduet øverst på siden!

Verdens to beste fotballspillere de siste åtte årene konkurrere sesong etter sesong om å vinne flest troféer og score flest mål, men Cristiano Ronaldo (31) nekter for at det er ondt blod mellom ham og Lionel Messi (29).

– Det er en stor gjensidig respekt mellom meg og Lionel Messi. Media liker å fremstille det som om det er en stor rivalisering, men det har vi ikke. Det er ikke sånn at vi er bestevenner, men det er gjensidig respekt fra begge parter, sier Cristiano Ronaldo.

I et intervju med Coach Magazine forteller den portugisiske superstjernen blant annet om personene som har hjulpet ham på vei mot toppen og hva som motiverer ham i jakten på nye bragder.

– Hva er det viktigste fotballen har lært deg?

– Å bruke negative personer og erfaringer til å motivere deg. Jeg trenger faktisk haterne - de har hjulpet meg å oppnå alt jeg har oppnådd, sier Ronaldo.

Eventyret om Cristiano Ronaldo startet da den da tolv år gamle gutten forlot Madeira og dro til Sporting i den portugisiske hovedstaden Lisboa. Der ble talentet bare større og større, og i 2003 kom Manchester United og Sir Alex Ferguson på banen.

Resten er historie.

– Jeg ser på Sir Alex Ferguson som en farsfigur. Alle trenerne mine har vært viktige, men da jeg kom til Real Madrid, var jeg en mann. Da jeg kom til Manchester United, var jeg en gutt. Plutselig var jeg i en av verdens største klubber, og på det tidspunktet trengte jeg en som Sir Alex, sier Ronaldo, som også drar frem en annen manager-storhet.

– Jeg har spilt for mange strålende trenere, men José Mourinho var den største analytiske tenkeren. Han dykket ned i alt i minste detalj.

Ronaldo peker på Real Madrid- og landslagskollega Pepe som mannen han ville hatt ved sin side i krig. Den tøffeste motstanderen?

– Gjennom årene har jeg hatt noen fantastiske kamper mot Ashley Cole. Han gir deg ikke et sekunds pusterom. Han var som en klegg, rask og tøff til å takle da han var på toppen av karrieren. Du visste at det aldri kom til å bli en enkel kamp.

Og hvem har hatt den største påvirkningen på karrieren?

– Min største inspirasjon har alltid vært meg selv, sier Ronaldo.