HYLLES: Sir Alex Ferguson mener Jürgen Klopp kan lede Liverpool til klubbens første ligatittel på 27 år. Fotomontasje: NTB scanpix
HYLLES: Sir Alex Ferguson mener Jürgen Klopp kan lede Liverpool til klubbens første ligatittel på 27 år. Fotomontasje: NTB scanpix

Ferguson hyller Klopp - tror Liverpool kan vinne Premier League

Sir Alex Ferguson mener det er fem kandidater til Premier League-tittelen denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jürgen Klopp får ros fra noe uventet hold. Tidligere Manchester United-manager Sir Alex Ferguson mener tyskeren har gjort en strålende jobb på Anfield.

– Han har gjort en veldig god jobb og har gjenopplivet Liverpools entusiasme. Det kan skje at store klubber mister den. I to tiår bytter Liverpool managere uten å bygge en egen identitet, sier Ferguson til Kicker, ifølge Sky Sports.

– Må regnes med
Da Liverpool for over 26 år siden tok sin 18. og foreløpig siste ligatittel begynte hans egen æra. Under Fergusons ledelse tok United 13 ligatitler, passerte Liverpool og sørget for at klubben er nå oppe i totalt 20 ligatitler.

Ferguson tror Klopp er mannen som kan lede Liverpool til det som ville vært en svært etterlengtet ligatriumf på Merseyside.

– Nå får du virkelig på følelsen at du er nødt til å regne med dem i år. Du kan se hvordan Klopp er på sidelinjen – jeg er overbevist om at hans arbeid på treningsfeltet er likt. Han har en sterk personlighet. Det er totalt nødvendig i en storklubb, sier Ferguson.

– Fem kandidater
Managerlegende mener det er mange klubber som kan ende opp som mestere denne sesongen.

– Jeg mener det er fem potensielle kandidater. Manchester City er favoritter, Tottenham og Liverpool, men også United kan være der om de viser litt stabilitet snart. Selv om man er seks til åtte poeng bak, så er det fremdeles mulig å ta igjen et lag eller to. Rivaliseringen og erfaringen til Guardiola og Mourinho gjør det til en spennende konkurranse. Og du bør ikke glemme Arsenal. Laget er mer robust. De er blitt bedre og mer aggressive. Jeg er imponert av unge Alex Iwobi, sier Ferguson.