Thomas Hayes delte sofa med Jenny Skavlan og Aksel Lund Svindal under sendingen. Foto: Marius Gulliksrud/ Stella Pictures
Thomas Hayes delte sofa med Jenny Skavlan og Aksel Lund Svindal under sendingen. Foto: Marius Gulliksrud/ Stella Pictures Foto: Marius Gulliksrud

Skam-stjernen: – Det er ikke så fett som man tror det er

Thomas Hayes (19) mislikte oppmerksomheten han fikk som William.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag gjester skuespiller Thomas Hayes Senkveld med Thomas og Harald.

Han er kjent fra suksesserien Skam, og ble rikskjendis som «William» over natta.

– Det var kult i starten. Folk kjente meg igjen, og man får mange følgere på Instagram. Men det er ikke så fett som man tror det er, jeg kan ikke være meg selv, sier Hayes på Senkveld.

Russetiden ble ødelagt

Thomas forteller at kjendisstatusen ødela russetiden. Han følte seg overvåket til enhver tid.

– Ting jeg gjorde før kan jeg ikke gjøre nå. Du vet hvordan gutter er i denne alderen, sier Hayes, til latter fra publikum og bekreftende nikk fra Thomas og Harald.

Skole, russetid, manuslesing og Skam. Thomas Hayes hadde gledet seg til russetreff med kompisene på russebussen sin, men ble overfalt av fulle russ hvor enn han gikk. Folk dro i klærne hans, og ville ha han med inn i bussene sine.

Det gikk så langt at Thomas Hayes måtte få sin egen «livvakt» på russetreffet i Lillehammer.

– Russetiden ble ødelagt, sier han.

Frieri fra eldre kvinne

Hayes har mottatt utallige frierier fra fans. Han forteller at han en gang ble overfalt av en jente på et utested, som kastet seg i fanget hans og dunket hodet hans mot veggen, han mottok også et håndskrevet frierbrev fra en 49 år gammel kvinne.

Han har blitt koblet til popstjernen Astrid Smeplass, og de to ble observert sammen ved flere anledninger i vår og sommer. Nå forteller Hayes derimot at han er singel.

– Jeg dater ingen nå. Jeg gjorde det før, men det skar seg. Jeg hadde rett og slett ikke tid, følte jeg.

Skam-fansen fikk sjokk da det ble kjent at karakteren Williams kapittel i serien var over. Det var like før sommeren at Hayes bestemte seg for å gå en annen vei.

– Hvorfor ville du gi deg?

– Jeg ville prøve noe annet. Utvikle meg selv som skuespiller.

Da Hayes ga seg forklarte P3-sjef Håkon Moslet at det var uenighet rundt kontrakten som gjorde at Hayes måtte gå.

– Vi synes det er synd at Thomas ikke blir en del av «Skam»-serien videre, men da vi ikke kom til enighet om kontrakten, ble utfallet slik det ble, sa Moslet til Dagbladet.

For Hayes var det viktig å fokusere på andre ting også. Blant annet har han nå blitt ambassadør for MOT.

– Jeg føler at jeg gikk ut på riktig tidspunkt. Nok er nok. Jeg ville bli kvitt William. Folk kjenner meg fremdeles igjen som William hvor enn jeg går.

Thomas Hayes velger nå å gå helt nye veier som skuespiller. Fra sin rolle i ungdomsserien Skam, skal han nå spille soldat i TV3s nye krimserie Elven.

– Det blir spennende. Kaldt. Jeg har ikke vært lenger nord enn Gardermoen, så jeg gleder meg til det, ler Hayes som reiser til Nord-Norge allerede i neste uke for å starte innspillingene av serien.

– Jeg er klar for å gå fra Skam til krim og få lært mer om meg selv. Nå vil jeg utvikle skuespillerkarrieren.

Se Senkveld på TV 2, fredag kl.22.15.