Mata sendte Manchester United til kvartfinale

Spanjolens scoring ble den eneste i Manchester-derbyet på Old Trafford. Sjekk hvem som møter hvem i kvartfinalene her!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United-Manchester City 1-0

José Mourinho trengte en respons og et god resultat etter å ha blitt ydmyket av Chelsea i forrige serierunde. Da smakte det meget godt at Manchester United-laget responderte med seier over byrival Manchester City i ligacupen.

Historisk rekke uten seier for Pep
Juan Mata ble redningsmannen etter en rekke med tre kamper på rad uten seier i Premier League. 1-0-scoringen tidlig i den andre omgangen sender rødtrøyene til kvartfinale i ligacupen.

– Spillerne gjorde alt og fortjente å vinne. Vi er glade. Forrige uke gikk alt mot oss, men vi er profesjonelle. Fansen kjente på det negative resultatet og i dag var en god mulighet til å renske opp i den følelsen, fordi et avgjørende derby og en seier gir alle en god følelse, sier Mourinho etter kampen ifølge BBC.

For City fortsetter rekken med negative resultater. De lyseblå har nå spilt seks kamper på rad uten å vinne. Ifølge Opta er det første gang i Pep Guardiolas managerkarriere at det har skjedd. Til tross for ligacup-exit kan Guardiola fremdeles titte på Premier League-tabellen og se at City troner på toppen.

Slik spilles kvartfinalene:

Liverpool-Leeds

Manchester United-West Ham

Hull-Newcastle

Arsenal-Southampton

– Jeg er stolt over de unge spillerne og hvordan de spilte. På dette nivået må man være mer presis med den avgjørende pasningen, men det er vanskelig mot United. Vi er fornøyde. Vi ønsket å vinne, men nå fokuserer vi på andre turneringer, sa Guardiola, som gjorde ni endringer på laget, på pressekonferansen etter kampen.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst på siden (video med tillatelse fra Eurosport)!

Matchvinner-Mata
Pep Guardiola gjorde ni endringer på City-laget, mens José Mourinho kun gjorde fire. Grepene fra de to managerne ga absolutt ikke noe fyrverkeri av en førsteomgang på Old Trafford.

Kelechi Iheanachos meget store sjanse minuttet ut i oppgjøret var det mest spennende som skjedde foran mål i løpet av de første 45 minuttene.

Vertene kom på banen med en helt annen glød etter hvilen. Bare minutter var spilt da Zlatan Ibrahimovic la videre til Paul Pogba, som kom stormende fremover på venstresiden. Franskmannen sendte i vei en god avsltning, men Willy Caballero vartet opp med en like god redning og slo ballen i stolpen.

Aggressivitet og høyt tempo ga avkastning for United like etter. Ballen fant veien til Juan Mata inne i sekstenmeteren, og han geleidet ballen sikkert i nettet til 1-0-ledelse for de røde.

City tok over ballbesittelsen etter scoringen, men maktet ikke å svare på Matas ledermål. Dermed fikk United en etterlengtet opptur med en kvartfinalebillett i betaling.

PS: Southampton tok seg også videre til kvartfinale i cupen etter 1-0-seier i hjemmekampen over Sunderland. Sofiane Boufal stod for kampens eneste mål.

Slik startet lagene:
Manchester United (4-2-3-1): David de Gea - Antonio Valencia, Marcos Rojo, Daley Blind, Luke Shaw - Michael Carrick, Ander Herrera - Juan Mata, Paul Pogba, Marcus Rashford - Zlatan Ibrahimovic
Manchester City (4-3-3): Willy Caballero - Pablo Maffeo, Nicolás Otamendi, Vincent Kompany, Gael Clichy - Aleix Garcia, Fernando, Nolito - Jesus Navas, Kelechi Iheanacho, Leroy Sané.