Berget og 17-årig stortalent sørget for ligagull for Malmö

Nordmannen med utsøkt scoring da Malmö to sitt 19. ligagull.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Falkenberg-Malmö 0-3

Malmö er svensk seriemester for 19. gang etter tirsdagens enkle 3-0-seier over tabelljumbo. IFK Norrköpings tap for Elfsborg gjør at Malmö kan feire gullet to runder før sesongslutt.

I hovedrollen var to nordmenn. Allerede før minuttet var spilt sendte Jo Inge Berget Malmö i føringen med en lekker hælflikk etter strålende forarbeid av stortalentet Mattias Svanberg (17).

Se Bergets scoring i videovinduet øverst på siden!

Unggutten, som spilte sin første kamp fra start, imponerte og doblet ledelsen da 20 minutter var passert. Andreas Vindheim stod for den målgivende pasningen.

Magnus Wolff Eikrem var ikke med for et Malmö-lag som hadde få problemer med å kjøre over Falkenberg. Like etter pause la Alexander Jeremejeff på til 3-0, før Berget burde scoret kampens fjerde da timen var passert fra straffemerket. Men nordmannen sendte straffesparket over tverrliggeren.

Det la imidlertid ingen demper på festen. Ved full tid kunne Malmö-fansen storme banen og feire gullet sammen med spillerne.

– Det er helt fantastisk. Vi ser hvor mye det betyr for dem (supporterne). De har tatt veien opp hit. Vi spiller på bortebane, føles ikke sånn ut, sier Berget til C More etter å ha feiret sammen med supporterne.

– Jeg kom til Malmö for å vinne. Det var kult med Champions League i fjor, men det blir ingen titler av det. Nå har jeg fått min første tittel med Malmö, og det føles bra.

 Se jubelscenene her!