Derfor kan Contes formasjonsendring være dårlig nytt for Terry

– Midtstopperne til høyre og venstre må være veldig raske og aggressive, sier Antonio Conte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Antonio Contes fingeravtrykk blir tydeligere og tydeligere på den nåværende Chelsea-utgaven. Skroting av 4-2-3-1-formasjonen til fordel for 3-4-3 har fungert med stor suksess.

Må være raske
Tre strake seirer og null baklengsmål er fasit etter formasjonendringen i kjølvannet av fiaskoen mot Arsenal. Cesar Azpilicueta, David Luiz og Gary Cahill virker å funnet frem til et velfungerende samarbeid i trebackslinjen, godt hjulpet av kantspillerne Marcos Alonso og Victor Moses.

Det kan være dårlig nytt for kaptein John Terry (35) dersom man leser mellom linjene i Contes nylige uttalelser.

– Midtstopperne til høyre og venstre må være veldig raske og aggressive. Den andre spilleren i midten av de tre forsvarerne må være taktisk, reflektere og finne riktig posisjon, og også styre linjen opp og ned, sier Conte til klubbens hjemmesider.

For det er ingen hemmelighet at Terry ikke er i kategorien Conte klassifiserer som raske spillere. Det betyr at Terry kun vil passe i midten av trebackslinjen, en posisjon der David Luiz virkelig har stått frem siden returen til London fra PSG.

– I de tre siste kampene har vi gjort det bra. Det er normalt når du spiller med de samme spillerne. De får selvtillit i rollen sin av å spille med hverandre, sier Conte.

Får trolig sjansen mot London-rival
I buskene lurer også Kurt Zouma, som tidligere denne uken spilte sine første minutter for U23-laget etter kneskaden han pådro seg forrige sesong. En skadet Branislav Ivanovic står også klar til å kjempe seg tilbake på laget når han er tilbake.

– Det Conte sier gir mening. Det er litt som da han var i Juventus. David Luiz er mer lik i kvaliteten til Bonucci med ballen. Dersom man ser på de to ved siden, må man ha spillere som er fysisk i stand til å gjøre jobben. Det er et viktig moment i dette. Zouma er en spiller som passer mye bedre enn Terry i den rollen som Chiellini og Barzagli hadde i Juventus. Det er dårlig nytt for både Terry og Ivanovic, som er over middagshøyden, sier TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller

Veien tilbake til startelleveren kan dermed bli tøff og lang for Terry.

– Conte er en pragmatiker som er flink til å finne riktig posisjon med riktige spillere. Akkurat nå kan jeg ikke se John Terry i noen av posisjonene. Det er litt som med Wayne Rooney i Manchester United. Det finnes bedre spillere i posisjonen, sier Stamsø Møller.

Terry har slitt benken de to siste kampene siden returen etter et kortvarig skadeavbrekk, men er ventet å være tilbake på laget i onsdagens ligacupkamp mot London-nabo West Ham. Oppgjøret gir Conte en god mulighet til å teste flere av spillerne som ikke er faste på laget, blant dem Terry.

– Det er viktig for eksempel i denne kampen, i cupen, å finne nye løsninger. Dersom man har en skade underveis i sesongen, er det viktig å ha en god løsning på plass allerede, sier Conte.

Se Chelsea ydmyke Manchester United i videovinduet øverst på siden!