Her har Sandbech akkurat våknet etter operasjonen

Våknet uten anelse om sesongen var spolert eller ikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en mislykket meniskoperasjon i mai, måtte Ståle Sandbech operere det venstre kneet på nytt tirsdag.

Onsdag møtte han TV 2, og viste frem et kne som lager en helt spesiell lyd.

– Når du kjenner på kneet, hører du skvulpe-lyder, sier Sandbech.

Se og hør i videovinduet øverst!

Da 23-åringen ble lagt i narkose visste han ikke om han ville bli ute i tre uker, eller i verste fall fire måneder.

Da ville nesten hele sesongen ryke før den hadde startet.

– Jeg var forberedt på at det ville ta fire måneder, og hadde på en måte akseptert det. Men heldigvis fjernet legene bare en bit av menisken, istedenfor å sy. Det betyr at jeg får kjørt i vinter, og sesongen var ikke avsluttet allerede nå. Som jeg kanskje så for meg at kunne skje. Så det er jo helt sinnsykt bra, sier Sandbech lettet til TV 2.

Det var etter en tur til sveitsiske Saas Fe for et par uker siden at 23-åringen innså at kneet ikke fungerte som det skulle, og at han igjen måtte legge seg under kniven.

En uke på krykker

Istedenfor å sy menisken, noe som hadde ført til en rehabiliteringsperiode på fire uker, fjernet heller bare legene en bit.

Det betyr at han snart er tilbake i trening.

– Jeg kan sansynligvis begynne å sykle om noen få dager, så de krykkene får bare bruke meg i en uke, sier han og ler mens han ser bort på krykkene som allerede har fulgt han i seks uker i sommer.

Han tror styrken han har bygget opp etter operasjonene i mai, vil hjelpe han til å komme raskt tilbake denne gangen.

– Jeg har allerede vært gjennom en lang rehabilitering, og trent opp bena. Så de er sterkere enn før. Det er bare synd at de ikke fant ut dette før, så jeg hadde sluppet å gå gjennom en så lang periode som dette blir. Men som sagt er jeg sterkere i bena enn jeg var før, så det burde gå fort å bli bra i benet igjen nå, mener sølvvinneren fra OL i Sotsji.

– Har hatt det litt for bra

Sandbech fikk X Games Oslo i februar ødelagt av problemer med knærne, og har slitt med smerter over en lengre periode.

Han mener selv at det nesten var fortjent.

– Jeg har jo vært skadefri, og sluppet unna alt hele livet. Så jeg har kanskje hatt det litt for bra, så da slo livet meg litt i trynet. Så jeg får kjenne litt på det å være skadet, og må tenke over alt jeg gjør. Det hører med, og nå vet jeg hvordan det er. Det har plaget meg en stund, også før den første operasjonen. Nå håper jeg at jeg kanskje kan løpe igjen, og stå i bakken en hel dag uten at det gjør vondt i kneet. Så jeg krysser fingrene for at jeg blir som en liten unge igjen nå, smiler han.

– Har du litt godt av motgang?

– Det kan jo ikke bare gå på skinner, og gå oppover hele tiden. Jeg var jo forberedt på at det skulle komme en sånn periode for et par år siden. Jeg var litt syk flere høster, men det her var jo litt verre. Helsen først, og så kan jeg pushe på på snowboard. Jeg har blitt litt mer voksen, og forsiktig bevisst på hva som er farlig. Det må vekk, avslutter han med et glis.