Ekspert: – Han ville blitt vraket av minst ti andre Premier League-klubber

Tidligere Arsenal-spiller er svært kritisk til både Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic og ikke minst Marouane Fellainis innsats for Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Burnley – Manchester United på TV 2 Premium og TV 2 Sumo lørdag kl. 16.00

José Mourinho ledet Manchester United til tre strake seire i sesongstarten, men etter det har det vært tungt.

Etter 4-1-seieren mot Leicester har Manchester United gått av banen uten seier i de tre siste kampene i Premier League.

– For dårlig for ti klubber i Premier League
For en drøy uke siden ble José Mourinhos menn ydmyket, utspilt og utklasset av Chelsea og sendt hjem med 0-4 i bagasjen fra Stamford Bridge.

En av dem som ikke har latt seg imponere over det Manchester United-spillerne har prestert hittil denne sesongen er Sky Sports’ mangeårige ekspert Paul Merson.

– Jeg har sagt det tidligere, og sier det igjen. Dette Manchester United-laget er ikke særlig godt. Det er realiteten. En spiller som Marouane Fellaini ville ikke fått plass i startoppstillingen i minst ti andre klubber i Premier League. Manchester United har mange spillere med god fysikk, men de er ikke et godt fotballag, slår Paul Merson fast i sin ukentlige spalte i Sky Sports.

– Zlatan må benkes!
Den tidligere Arsenal-spilleren er også svært skuffet over Zlatan Ibrahimovics innsats. Svensken har gått målløs av banen i sine seks siste Premier Leauge-kamper.

– Ibrahimovic var en spiller i verdensklasse tidligere, men nå er han 35 år. Han var blant de tre-fire beste spillerne i verden, men han er ikke i nærheten av å være den samme spilleren lenger. Selv Lionel Messi vil ikke være i verdensklasse når han er 35 år, poengterer Merson.

Eksperten mener Mourinho burde ha benket Zlatan for lengst.

– Du vinner ingenting uten en angriper som har hurtighet helt på topp. City har Sergio Agüero og Raheem Sterling, Arsenal har Alexis Sanchez og Theo Walcott og Liverpool har Sadio Mane. Ibrahimovic er ikke i nærheten av å tilby den samme hurtigheten, slår han fast.

– Nivået var en spøk
Paul Pogba ble hentet til Manchester United for nesten én milliard kroner i sommer. Franskmannen ble verdens dyreste fotballspiller etter overgangen fra Serie A-giganten Juventus.

Men Pogba får passet påskrevet av Merson.

– Pogba scoret to mot Fenerbahce, men hvor var han mot Chelsea? Det er slike kamper du forventer at en så dyr spiller skal vise seg frem i. Pogba har spilt i en liga for Juventus var så mye bedre enn alle andre at det nesten var en spøk. Han spilte i en rolle hvor han overhodet ikke hadde noe defensivt ansvar. Pogba har virkelig slitt med å tilpasse seg engelsk fotball, slår Merson fast, før han oppsummerer det hele med det han mener er Mourinhos største problem:

– Det største problemet for Mourinho er at han selv ikke vet hva som er hans beste startoppstilling. Det er det som bekymrer meg mest, mener han.

Se Burnley – Manchester United lørdag kl. 16.00