POPULÆRE GUTTER: Marcus og Martinus Gunnarsen på premieren til «Singin' in the rain» på Folketeatret i sommer. Foto: Stella Pictures. 
POPULÆRE GUTTER: Marcus og Martinus Gunnarsen på premieren til «Singin' in the rain» på Folketeatret i sommer. Foto: Stella Pictures.  Foto: Tor Gunnar Berland

Marcus & Martinus i ny bok: – Vi ble skviset ut på skolen

Tvillingbrødrene Marcus og Martinus Gunnarsen (14) gir ut selvbiografien «Vår historie».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De vant MGP jr. i 2012, satte publikumsrekord da de opptrådte på «Allsang på Grensen» i sommer, fyller Oslo Spektrum i november, og gir i disse dager ut sin egen bok.

I tillegg spilles det samtidig inn både tv-serie og film om de to populære guttene fra Trofors i Nordland, som for lengst har smeltet skandinaviske pikehjerter.

I den selvbiografiske boken «Vår historie» forteller de to guttene om veien fra ukjente unggutter til 14 år gamle superstjerner.

Sjalusi på skolen

Brødrene Gunnersen forteller om den enorme oppmerksomheten de har fått, om tv-opptredener, familien og skolen.

Det var nemlig ikke bare lett å vokse opp på en liten plass som Trofors, som stadig voksende stjerner i store deler av landet.

«Det er jo litt som om vi lever to liv – ett rundt omkring i Norge og ett på Trofors – og spesielt i begynnelsen var det veldig rart at alt skulle være helt som normalt igjen hver gang vi kom hjem.», skriver Marcus og Martinus i boken.

Marcus & Martinus før utdelingen av Spellemannprisen 2015 i Oslo Spektrum. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Marcus & Martinus før utdelingen av Spellemannprisen 2015 i Oslo Spektrum. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: Varfjell, Fredrik

De fikk kjenne på sjalusien, og følte ofte at de ble utstøtt på skolen.

«Folk var misunnelige på at vi fikk være så mye borte og fikk så mye oppmerksomhet. Det var mest i starten, for nå skjønner nok de fleste litt mer av greia.»

Gjenkjent over alt

Janteloven spilte en stor rolle på hjemplassen deres. Guttene skriver i boka at de ble satt på plass når de kom tilbake på skolen, og de måtte ikke tro at de var noe.

«Vi ble skviset ut av de andre enkelte ganger. Det var ikke noe artig.», fortsetter de.

Selv om guttene er bevisste på at livet uten for Trofors ikke er det «virkelige» livet, reflekterer de over hvor stor del av livet deres karrieren har tatt. De kan knapt bevege seg i Oslo uten å bli gjenkjent på gata, og heller ikke i Sverige får de gå i fred.

«Det kan være litt skummelt å tenke på hvordan det kan bli. Hva hvis vi blir veldig, veldig store? Se på stjerner som Justin Bieber og One Direction, de har liksom ikke noe ordentlig liv lenger.»

Det har ikke lyktes TV 2 å få en kommentar om boka fra Marcus eller Martinus.