Slik går det med Jakten-parene i dag

Se hvem som har avsluttet forholdet etter TV-innspillingen og hvem som er lykkelig forelsket i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble sesongens siste episode av Jakten på kjærligheten sendt på TV 2.

Der møtte programleder Katarina Flatland (27) de fire parene på Hoel gård, og da kunne alle parene fortelle at kjærligheten blomstret.

Det har nå gått to og en halv måned siden siste episode ble spilt inn.

Siden den tid har to Jakten-par avsluttet forholdet.

Les videre for å se både bønder og friere fortelle hvordan det til slutt gikk med kjærligheten.

Martin og Dorothea har gjort det slutt

Bonden Martin Vågsæter (23) fra Stranda på Sunnmøre hadde et tøft sistevalg på gården, før han til slutt valgte Dorothea Bang Juliussen (22).

Da TV 2 møtte Martin og Dorothea på siste innspillingsdag, kalte de seg for kjærester, men de fortalte at de hadde støtt på en motbakke for en stund siden. De sto mellom å gjøre det slutt eller å prøve videre, og de valgte å fortsette forholdet.

Se Martin og Dorothea fortelle om sitt forhold på siste innspillingsdag:

Martin og Dorothea: – Vi sto mellom å gjøre det slutt eller å prøve videre

Etter at TV-innspillingen var over, har paret derimot valgt å avslutte forholdet.

– Det ble slutt i midten av oktober, sier Martin til TV 2 på telefon, uten at han ønsker å utdype årsaken til bruddet.

Martin forteller at avstanden ikke var problemet.

– Vi var mye på besøk til hverandre rundt den tiden TV-innspillingen ble avsluttet, så avstanden var ikke årsaken, sier Martin.

Sunnmørsbonden har ikke hatt noe kontakt med Dorothea etter bruddet.

Selv om han ikke fant kjærligheten gjennom TV-programmet, angrer han ikke på at han deltok. Martin forteller at han har fått en del oppmerksomhet fra andre damer som har sett ham på TV.

– Jeg har fått et par meldinger, men jeg har ikke svart noen av dem. Jeg føler meg egentlig litt ussel fordi jeg ikke har svart. Men jeg tenkte at jeg ville vente til siste episode er sendt med å ta kontakt med andre. Jeg har ikke slettet noen av meldingene, og nå som det har gått en liten stund, er jeg klar for noe nytt, sier Martin.

Dorothea har funnet lykken på ny

Dorothea forteller til TV 2 at hun og Martin brøt kontakten for rundt fem - seks uker siden.

– Det var flere situasjoner som oppsto, og vi fant ut at det var best å avslutte forholdet. Vi var ikke en så god match som vi trodde. Martin er en herlig fyr, så jeg har ingenting vondt å si om ham, sier hun.

Dorothea har nå funnet lykken med en gammel bekjent.

– Jeg har gått videre og funnet noen andre. Det er en gammel bekjent, som jeg har kjent i nærmere seks år. Vi har begge alltid vært interesserte i hverandre, men vi har tidligere bodd for langt unna hverandre, sier Dorothea, som ikke vil definere forholdet som kjærester helt ennå.

– Vi tar det litt med ro. Det gikk veldig fort i svingen på Jakten på kjærligheten, sier Dorothea, som bor i Asker og jobber på en kennel for oppdrett av hunder.

HAR GJORT DET SLUTT: Martin og Dorothea.
HAR GJORT DET SLUTT: Martin og Dorothea. Foto: Espen Solli/TV 2

Axel Tobias og Gro er kjærester

Bonden Axel Tobias Sanderud (44) fra Singsås i Trøndelag valgte tidlig Gro Langnes (37), da han sendte hjem de to andre frierne tidligere enn planlagt.

På siste innspillingsdag sa paret til TV 2 at de var på vei til å bli kjærester.

Se Axel Tobias og Gro fortelle om sitt forhold på siste innspillingsdag:

Axel Tobias og Gro: – Vi er på vei til å bli kjærester

Paret har sett mye til hverandre etter innspillingen, og forholdet deres har utviklet seg.

– Det går veldig bra med oss, og vi har det fint når vi er sammen. Vi har på en måte startet på nytt med å bli kjent med hverandre, nå som kameraene ikke er her. Det var intenst under innspillingen, siden vi måtte forholde oss til at andre styrte hva vi skulle gjøre. Det er kjempegodt å være uten kameraene nå, og vi blir kjent på en annen måte, sier Axel Tobias til TV 2.

– Er dere kjærester nå?

– Vi er enda mer på vei til å bli kjærester, sier Axel Tobias.

Axel Tobias har en sønn på 12 år, mens Gro har en sønn på fem år. Barna er en av årsakene til at Jakten-paret tar ting rolig.

– Vi har god tid. Det er viktig for oss at vi blir trygge på hverandre før vi presenterer hverandre for barna, sier Axel Tobias.

Gro har ikke lagt flytteplaner

Gro er bosatt utenfor Trondheim, som er litt over en time unna Axel Tobias' gård på Singsås. Det har blitt en del turer frem og tilbake for Jakten-paret i løpet av høsten.

– Vi treffes så ofte vi kan. Men vi har det ikke travelt, så nå nyter vi tiden og blir bedre kjent, sier Gro.

Paret har ikke lagt planer om å flytte sammen ennå.

– Vi har ikke tenkt så mye på det med flytting. Vi har barn begge to, så først må vi se hvordan det går når de møtes for første gang. Det er flere andre ting som må avklares før vi eventuelt flytter sammen, blant annet det med jobb, sier Gro, som er kinosjef på Kimen kino i Stjørdal.

Gro ser positivt på fremtiden sammen med Jakten-bonden.

– Jeg håper at jeg har funnet en bestevenn som jeg kan være med resten av livet. Det ser lyst ut så langt, sier Gro.

KJÆRESTER: Axel Tobias og Gro.
KJÆRESTER: Axel Tobias og Gro. Foto: Espen Solli/TV 2

Sondre og Katrina har avsluttet forholdet

Hos bonden Sondre Stubrud (29) valgte både Ingvild og Marit å trekke seg fra Jakten på kjærligheten og forlate gårdsuka. Det ble dermed ikke ordinært valg til slutt, da Katrina Davis (28) ønsket å være igjen på gården i Øyer i Gudbrandsdalen.

Da TV 2 møtte Sondre og Katrina på siste innspillingsdag, hadde de ikke definert forholdet som kjærester ennå, men de kunne fortelle at de prøvde å treffe hverandre så mye som mulig for å bli bedre kjent.

Se Sondre og Katrina fortelle om sitt forhold på siste innspillingsdag:

Sondre og Katrina: – Vi skjønte tidlig at vi hadde en ekstra god kjemi

Sondre og Katrina er ikke et par i dag.

– Forholdet ble avsluttet kort tid etter innspillingen. Dersom et forhold skal funke, er det mye som skal klaffe. Det var ikke vår tur akkurat nå, sier Sondre til TV 2 på telefon.

Jakten-bonden ønsker ikke å utdype årsaken til bruddet, men han forteller at avstanden ikke var et problem.

Selv om han ikke fant kjærligheten gjennom TV-programmet, angrer han ikke på at han deltok.

– Det har vært en fin opplevelse. Jeg har lært mye om meg selv og om andre. Det er helt sikkert mye jeg kunne gjort annerledes, men jeg angrer ikke på de valgene jeg tok i programmet, sier han.

Sondre er nå klar for å møte andre damer igjen.

– Nå er jeg akkurat like singel som da jeg meldte meg på Jakten på kjærligheten. Og jeg er like lei av å være singel, sier han.

Katrina gleder seg til å komme tilbake til hverdagen

Katrina forteller at hun og Sondre tok en beslutning om å gå hvert til sitt kort tid etter at TV-innspillingen var over.

– Da vi fikk kameraene og hele opplegget på avstand, kom vi frem til at det beste for oss begge var å gå hvert til vårt. Vi tok en beslutning om at vi ikke passet så godt sammen, sier Katrina til TV 2 på telefon.

28-åringen forteller at hun var interessert i Sondre i starten.

– Jeg var oppriktig der og da under innspillingen. Vi synes begge at det var fint å bli kjent med hverandre, og vi hadde det fint sammen. Men vi fant ut at det ikke var noe mer der som vi kunne bygge et forhold på, sier hun.

Katrina har ikke mye kontakt med Sondre i dag.

– Nå er det tilbake til hverdagen, og det tror jeg blir veldig greit. Dating tar jeg som det kommer. Men jeg vet at jeg er ferdig med å være så offentlig med datingen. Å være med i Jakten på kjærligheten har vært en fin opplevelse, men det har vært langt utenfor min komfortsone, sier Katrina som bor i Oslo og jobber som innkjøper i et angrofirma.

HAR GJORT DET SLUTT: Sondre og Katrina.
HAR GJORT DET SLUTT: Sondre og Katrina. Foto: Espen Solli/TV 2

Audun og Marte blir samboere

Valdres-bonden Audun Øygard (40) valgte til slutt Marte Flemmen Berg (31).

På siste innspillingsdag kalte paret seg for kjærester, og til TV 2 fortalte de at de planla å flytte sammen på gården til Audun i Valdres.

Se Audun og Marte fortelle om sitt forhold på siste innspillingsdag:

Audun og Marte: – Vi skal bli samboere

Paret har nå planlagt å flytte sammen til sommeren neste år.

– Det går veldig bra med oss. Jo mer vi er sammen, desto sikrere blir jeg på at dette er riktig. Planen er at hun skal flytte til Valdres. Vi har ikke satt noen dato, men vi sikter mot sommeren, sier Audun på telefon til TV 2.

Etter at TV-innspillingen var over i august, har Marte besøkt Audun flere ganger på hans gård i Valdres.

– Det er vanskelig med et avstandsforhold, siden vi er i forelskelsefasen og har lyst til å være sammen så mye som mulig. Men jeg tenker at dette kun er midlertidig og at vi har resten av livet til å være sammen, sier Audun.

Marte vil vente med flytting på grunn av jobb

Marte bor for tiden i Molde, hvor hun jobber som lærer på en ungdomsskole.

– Det ligger i kortene at jeg må flytte, hvis vi skal satse på forholdet. Men det tar litt tid å skulle rote opp et helt liv. Jeg ønsker å fortsette i jobben ut skoleåret med tanke på elevene. I tillegg er det vanskelig å skulle flytte så langt fra hjembygda mi, Flemma, og livet jeg har i leiligheten i Molde. Det blir en stor omstilling, så det er ikke bare å flytte med én gang, sier Marte til TV 2.

Nordmøringen tror imidlertid at hun kan trives på Auduns gård i Valdres.

– Første gang jeg kom dit og så utover Slidrefjorden, tenkte jeg at dette er en plass jeg kan trives. Og jeg trives bedre og bedre i Valdres for hver gang jeg er der, sier hun.

I jula planlegger Marte å introdusere Audun for hele morssiden av slekta si.

– Han kommer til hjembygda mi i romjula, og da blir det feiring med halve slekta på nyttårsaften. Han har fått prøvd seg litt tidligere, da foreldrene mine og storesøsteren min ble med nedover til Valdres under rakfiskfestivalen tidligere i november. Det gikk veldig fint, sier Marte.

BLIR SAMBOERE: Audun og Marte.
BLIR SAMBOERE: Audun og Marte. Foto: Espen Solli/TV 2

Flatland: – Dette har endret livene deres

Programleder Katarina Flatland (27) beskriver årets sesong som svært følelsesladd.

– Både bønder og friere har bydd mye på seg selv. Denne sesongen har vært over all forventning, sier hun.

Flatland er strålende fornøyd med at to par har funnet kjærligheten.

– Jeg synes det er helt rått at vi har to Jakten-par. Dette har endret livene deres. Da jeg besøkte Audun og Axel Tobias i mars, ønsket de å finne noen å dele livet med. Nå har de noen å være sammen med på gården, og det er helt fantastisk, sier Flatland.

TV 2 søker nå bønder til en ny sesong av Jakten på kjærligheten.

Her kan du melde deg på neste sesong av Jakten på kjærligheten: Klikk her og fyll ut skjemaet.

Flatland oppfordrer single bønder til å melde seg på.

– Jeg tror alle drømmer om å finne noen å dele livet med, og her gir vi dem en gylden mulighet til å finne en kjæreste, sier Flatland.

ÅRETS JAKTEN-BØNDER: Programleder Katarina Flatland med Jakten-bøndene Audun, Axel Tobias, Sondre og Martin.
ÅRETS JAKTEN-BØNDER: Programleder Katarina Flatland med Jakten-bøndene Audun, Axel Tobias, Sondre og Martin. Foto: TV 2

Du kan se hele sesongen av Jakten på kjærligheten på TV 2 Sumo.