ANVENDELIG: Paul Pogba har egenskaper som kan gjøre ham god i flere ulike posisjoner. Foto: Reuters / Phil Noble
ANVENDELIG: Paul Pogba har egenskaper som kan gjøre ham god i flere ulike posisjoner. Foto: Reuters / Phil Noble Foto: Phil Noble

– Han kan bli en fenomenal midtstopper

Jose Mourinho mener Paul Pogba kan bekle flere roller enn den han har i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Paul Pogba har kanskje ikke levd helt opp til milliarden Manchester United måtte ut med da de hentet ham fra Juventus i sommer.

Mange mener at franskmannen er en fantastisk medgangsspiller, men er ikke en kar som løfter laget sitt i motgang.

Andre legger skylden på manager Jose Mourinho. At han bruker Pogba feil.

– Problemet er ikke posisjonen. Problemet er ikke taktikk eller system. Etter min mening er problemet at noen kommer fra en annen type fotball og trenger tid for å være på sitt beste i en fotball som er veldig vanskelig å spille, spesielt for midtbanespillere, slår Mourinho tilbake til Sky Sports.

Portugiseren mener i stedet at Pogba har prestert som forventet og at Manchester United har hentet en spiller som kan være i verdenstoppen i sju, åtte år fremover.

Men ikke nødvendigvis som midtbanespiller.

– Han er en topp spiller, og jeg tror han kan bli en fenomenal midtstopper. Med kvaliteten han har i pasningsspillet sitt, luftstyrken hans, med den bevegeligheten han har med en så stor kropp og den defensive delen av spillet hans, der han tar med seg ballen ut av forsvaret. Han kan bli en fenomenal midtstopper også, sier Manchester United-manageren.