To menn pågrepet for hammervold mot fotballspiller

Etterforskningen viser at de to mennene har tilknytning til Hells Angels.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To menn er pågrepet og siktet for vold mot HamKam-spilleren Franck Semou, opplyser Innlandet politidistrikt i en pressemelding.

– De ble pågrepet med hjelp fra dansk og svensk politi, som har gitt oss god bistand i prosessen. Pågripelsen var helt udramatisk, sier politiadvokat Magnus Schartum-Hansen i Innlandet politidistrikt til TV 2.

Mennene er danske statsborgere, en i 20-åra og en i 40-åra. Den ene ble pågrepet i Sverige, den andre i Danmark.

– De ble pågrepet på bakgrunn av etterforskningen i saken. Konkrete funn i etterforskningen holder vi tett til brystet av hensyn til det taktiske, fortsetter politiadvokaten.

Ifølge politiet viser etterforskningen at de to har tilknytning til Hells Angels. Norske påtalemyndigheter har utstedt en nordisk arrestordre og utleveringssaken til Norge behandles nå av svenske og danske myndigheter.

Hendelsen fant sted utenfor Briskeby stadion forrige måned. HamKam-spilleren ble slått med hammer og påført kraniebrudd da han var på vei hjem fra trening.

– Jeg var på vei hjem fra trening da to stykker kom mot meg utenfor Briskeby. De spurte om jeg kjente en eller annen, men jeg svarte at jeg ikke visste, og at jeg ikke er herfra. Idet jeg sa det tok han ene tak i meg og la meg i bakken, før han andre kom bakfra og slo meg i hodet med noe. På det tidspunktet visste jeg ikke hva det var. Så dro jeg meg løs og så at han sto med en stor hammer i hånden. Det var da jeg merket blodet fosse nedover hodet mitt. Jeg spurte hvorfor de gjorde det, men de svarte ikke, så jeg gikk tilbake til Briskeby, har Semou tidligere sagt til Hamar Arbeiderblad.