– Nå ser vi virkelig «Klopp-effekten»!

Liverpool har imponert voldsomt i sesongstarten i Premier League. Fansen gir manager Jürgen Klopp store deler av æren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Crystal Palace – Liverpool på TV 2 Premium og TV 2 Sumo lørdag kl. 18.30

Liverpool ligger på en foreløpig tredjeplass på tabellen med 20 poeng etter ni serierunder.

Kun målforskjellen hindrer rødtrøyene fra Anfield i å trone øverst på tabellen foran Manchester City og Arsenal, som begge også 20 poeng.

Formann i Liverpools skandinaviske supporterklubb, Pål Chr. Møller, legger ikke skjul på at han er strålende fornøyd med det favorittklubben har prestert i sesongstarten.

– Nå ser vi virkelig «Klopp-effekten»! Vi så tegn på det forrige sesong, men da var ikke alt på plass. Ting flyter mye bedre denne sesongen. Samtidig så vi sist mot Tottenham i ligacupen at Klopp stilte med et helt nytt lag, men var mye bedre. Hele denne sesongen hittil har vært en sammenhengende fremgang, og med unntak av et feilkjær mot Burnley, så har Liverpool spilt en rekke imponerende kamper mot andre lag, slår Pål Chr. Møller fast overfor TV 2 Sporten.

– Ser en helt annen flyt i laget
Formannen i supporterklubben utdyper:

– Vi har et par kamper hvor vi har ledet 2-0, og så har motstanderen redusert. Men Liverpool har greid å ro i land seieren. Jeg ser en helt annen flyt og tro i laget og spillere som virkelig fungerer. I tillegg er det flere som bidrar. Sturridge har jo scoret fire i ligacupen, men ingen i Premier League, mens spillere som Lallana, Coutinho og til og med Milner har scoret fire mål hittil, poengterer han.

– Både spillerne, klubben og supporterne virker å ha stor selvtillit og tro på å lykkes. Hele sesongen har egentlig bare vært en fest så langt, konstaterer supporterlederen.

Møller er imidlertid klar over det kun er spilt ni serierunder i Premier League hittil i sesongen, og vil selvsagt ikke krone Liverpool til ligamester allerede.

– Helt klart en tittelkandidat
Men han nøler ikke med å utpeke Liverpool til en tittelkandidat.

– At Liverpool er gode nok til å kjempe om tittelen er helt klart. Jeg vil ikke si at Liverpool er favoritter, men en kandidat sammen med Manchester City, Arsenal, Tottenham og Chelsea. Liverpool har imidlertid slått både Arsenal og Chelsea på bortebane denne sesongen og møtt flere topplag enn konkurrentene, påpeker han.

– Hva konkret er det Jürgen Klopp har gjort med laget?

– Det er åpenbart at alle statistikker viser at ingen lag løper så mye som Liverpool. De virker rett og slett bedre trent enn de fleste. Liverpool spiller med et utrolig tempo og kondisjon, de løper og løper og går i angrep med alle mann. Laget har flere registre å spille på og er utrolige aggressive i spillestilen, svarer Møller.

– Valgte kollektivet fremfor enkeltspillere
Han peker samtidig på at konkurrenter som Manchester City og Manchester United har brukt milliarder på spillerkjøp, mens Klopp denne sesongen har satset på spillerne som allerede er i troppen.

– Ja, det er bemerkelsesverdig at Liverpool ikke har brukt mer penger denne sesongen. Men det er ikke enkeltspillere som alltid er avgjørende. Liverpool fungerer bra som et kollektiv, og trengte ikke en eller to stjerner for å bli bedre, sier han.

Lørdag venter en tøff bortekamp for Liverpool. Crystal Palace på ærverdige Selhurst Park er aldri en enkel oppgave.

– Gir kampen en ekstra dimensjon
Likevel tror Møller at Liverpool fortsetter i flytsonen og tar alle tre poengene.

– Det ble en tøff kamp sist vi møtte Palace. Da avgjorde Benteke kampen på straffespark på overtid. Nå er det jo interessant at Benteke spiller på motstanderlaget, kampen får en ekstra dimensjon siden han avgjorde sist. Men Liverpool må slåss for å vinne slike type kamper. Liverpool har et bedre lag og bør vinne slike kamper for å være med i kampen øverst på tabellen. Jeg tror det blir et jevnt oppgjør, men håper og tror at Liverpool vinner igjen, sier Pål Chr. Møller.

Se Crystal Palace – Liverpool lørdag kl. 18.30