Offeret noterte ned et registreringsnummer, men politiet mener det ikke stemmer overens med bilen de nå leter etter. Hendelsen fant sted på E6 ved Skedsmovollen, nord for Oslo. Illustrasjonsfoto: Scanpix.
Offeret noterte ned et registreringsnummer, men politiet mener det ikke stemmer overens med bilen de nå leter etter. Hendelsen fant sted på E6 ved Skedsmovollen, nord for Oslo. Illustrasjonsfoto: Scanpix.

Var misfornøyd med kjøringen – stoppet bilen og dro til sjåføren!

Offeret ringte selv politiet etterpå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at de hadde lappet til medtrafikanten i ansiktet, skal de to mennene ha gitt uttrykk for at de slett ikke var fornøyd med kjøringen hans.

Den mildt sagt spesielle hendelsen skjedde på E6 nordgående tirsdag kveld.

Offeret ringte selv og fortalte politiet om det som skal ha skjedd.

– Vi fikk melding fra en som hadde kjørt nordover på E6. Da han var kommet omtrent ved Skedsmovollen, skal bilen foran ham ha stanset. To personer kom ut av bilen. De rev opp passasjerdøra og en av dem dro til ham to ganger i ansiktet, opplyser operasjonsleder Per Stenslet i Øst politidistrikt, til Romerikes Blad.

Noterte ned nummer

De to skal deretter ha kommet med en muntlig beskjed.

– De klaget på kjøringen til fornærmede. Etter episoden dro de fra stedet, sier Stenslet.

E6-offeret skal ha notert ned et registreringsnummer, men politiet tror ikke det stemmer overens med bilen de nå leter etter.

– Vi vet det var en Audi som stanset, men registreringsnummeret stemmer ikke overens med dette. De mistenkte voldsmennene skal formentlig være av pakistansk opprinnelse, sier Stenslet.

Truet med kniv

Hendelsen kommer til å bli anmeldt onsdag.

Slike hendelser i trafikken er ikke vanlige, men likevel ikke ukjente i romerikstrafikken.

Så sent som denne måneden skrev rb.no om en tilsvarende episode ved Åråsen stadion. Der skal en trafikksinke både ha blitt truet med kniv og slått med knyttneven.

PSYKOLOG: – Relativt sjeldent

Førsteamanuensis i psykologi ved Universitetet i Oslo, Pål Ulleberg, fortalte den gangen at de fleste av oss opplever å bli sinte i trafikken, uten at det betyr at vi er aggressive til vanlig.

– Bilkjøring er en situasjon der man har stor grad av personlig kontroll. I slike tilfeller vil det som hindrer oss lett kunne virke frustrerende – særlig hvis hindringen føles unødvendig. For eksempel kan dette være at bilen foran kjører sakte og ikke slipper andre forbi, eller at to syklister sykler ved siden av hverandre i veien, sier han.

Ulleberg forklarer at noen mennesker lettere blir aggressive og frustrerte i visse situasjoner, som for eksempel om de opplever at noe hindrer dem i å nå et mål raskt.

Disse personene kan ha en sterkere tendens til å opptre hensynsløst i trafikken, mener Ulleberg.

– I ekstreme tilfeller mangler enkelte impulskontroll overfor sine aggressive sider, og ender opp med vold i trafikken. Dette er relativt sjelden, men det skjer, og kan være et uttrykk for en annen dysfunksjon hos personen enn «vanlig» sinne.

Du kan lese mer om bil og trafikk på rb.no – her:

Mopedligaen herjet i småbyen – så fikk politiet nok!