SNAKKER UT: Kristina Smigun-Vähi snakker nå ut. (AP Photo/ LEHTIKUVA/Martti Kainulainen) ** FINLAND OUT ONLINE OUT NO SALES **
SNAKKER UT: Kristina Smigun-Vähi snakker nå ut. (AP Photo/ LEHTIKUVA/Martti Kainulainen) ** FINLAND OUT ONLINE OUT NO SALES ** Foto: Martti Kainulainen

Smigun-Vähi bryter tausheten og slår tilbake

– Alt Kristina har oppnådd i karrieren har blitt oppnådd på ærlig vis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Verken Kristina Smigun-Vähi eller hennes mann og manager, Kristjan-Thor Vähi, har respondert på noen av TV 2s henvendelser de siste 13 månedene.

Etter å ha blitt konfrontert med tidligere konkurrent Katerina Neumannovas kommentarer, kom det imidlertid omsider et svar fra Estland.

– De har konkurrert mot hverandre siden de var unge

I en e-post ber Kristjan-Thor Vähi, som ofte uttaler seg på vegne av Kristina, instendig om at hele tilsvaret blir publisert.

Neumannova sa blant annet at «jeg trodde aldri på folk som Smigun-Vähi. Jeg måtte selvsagt fokusere på meg selv, og ikke hva de andre gjorde, men Smigun-Vähi og en del av de andre utøverne... Jeg kunne ikke tro på det»

I tilsvaret hevder han at Smigun-Vähi alltid har vært ren.

– Kristina har stor respekt for Neumannova. De har konkurrert mot hverandre siden de var unge, og konkurransen mellom de var alltid tøff. Alt Kristina har oppnådd i karrieren har blitt oppnådd gjennom ærlig idrett. Det var også tilfellet i Torino hvor Kristina vant foran Neumannova på ærlig vis, skriver han.

– Kristina kan ikke fatte at Neumannova har sagt det du siterer henne på

Neumannova satte også spørsmålstegn ved hvor Smigun-Vähi var i oppladningen til Torino-OL.

Det får mannen hennes til å reagere.

– Til tross for at de var rivaler, har Kristina i årevis sett på Neumannova som en venn. For å være ærlig kan ikke Kristina fatte at Neumannova har sagt det du siterer henne på. Neumannova har selv vært aktiv og vet at all informasjon om toppidrettsutøvere er offentlig. Det er også et ubestridt faktum at utøvere må være tilgjengelige for testere 24 timer om dagen i 365 dager i året. Før Torino trente Kristina i Santa Caterina i Italia. Der trente hun også før andre store konkurranser. Dette var kjent i offentligheten på den tiden, og Neumannova var også klar over dette.