Sturridge briljerte da han fikk tillit fra start

Scoret to da Liverpool danset seg til kvartfinale i Ligacupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-Tottenham 2-1

Daniel Sturridge har slitt med å overbevise Liverpool-manager Jürgen Klopp om at han er lagets ubestridte midtspiss denne sesongen.

Den engelske landslagsspilleren har stort sett blitt henvist til benken, til fordel for blant andre Roberto Firmino, Philippe Coutinho og nyervervelsen Sadio Mané, som tidvis har herjet for de røde fra Anfield.

I Ligacup-oppgjøret mot Tottenham tirsdag kveld fikk imidlertid 27-åringen muligheten fra start, og viste glimt av gammel storhet med to scoringer.

Liverpools manager Jürgen Klopp var strålende fornøyd med spissen sin etter kampslutt.

– Sturridge var fantastisk. Han kunne ha scoret flere, men var virkelig god i dag, sa Klopp til Sky Sports.

Men det var ikke bare Sturridge tyskeren var fornøyd med etter tirsdagens resultat.

– Det var som jeg hadde forventet. Vi var periodevis litt ukonsentrerte, men alt i alt var det veldig positivt. Vi fortjente seieren, skapte mange målsjanser og underholdt masse. Fotball er gøy med slike resultater, vi skapte en fantastisk atmosfære og resultatet gjorde at ingen kunne forlate stadion for kampen var over, sa en storfornøyd Klopp.

Markerte seg tidlig

Sturridge sendte vertene i ledelsen allerede før ti minutter var spilt.

Liverpool-spissen var våken på Marko Grujic' blokkerte avslutning og vippet inn 1-0 over en utrusende Michel Vorm i Tottenham-buret.

Ti minutter senere fikk samme mann sjansen til å doble ledelsen, men maktet ikke å omsette Divock Origis gode fremspill til tellende resultat.

Tottenham hadde også en spiss som var sulten på å vise seg frem etter en lunken sesonginnledning.

Vincent Janssen hadde gode muligheter til å sende laget sitt á jour, men 200-millionersmannen måtte nok en gang tusle til pause uten scoring etter overgangen fra AZ i sommer.

Sturridge iskald

Etter hvilen var Sturridge frempå igjen da Georginio Wijnaldum sendte spissen alene gjennom. Sturridge gjorde ingen feil alene med Vorm og satte iskaldt inn 2-0, sin fjerde scoring i turneringen.

Kvarteret før slutt skulle det likevel ble spenning i kampen. Janssen ble lagt i bakken inne i vertenes sekstenmeter, og kveldens kampleder Jonathan Moss pekte på straffemerket. Der var nederlenderen like sikker som mot Gillingham i forrige runde, og banket inn reduseringen.

Liverpool var imidlertid nærmere 3-1 enn Tottenham utligning. Både Sturridge og Danny Ings, som for anledningen fikk sitt andre innhopp for sesongen etter den stygge korsbåndskaden i fjor, burde omsatt sine muligheter til scoring.

Men da ikke Tottenham maktet å utnytte sine muligheter på tampen av kampen, kunne de røde til slutt smile for avansement til kvartfinale i turneringen det ble finaletap mot Manchester City forrige sesong.

Kan møte nordmenn i kvartfinale

For på Ashton Gate Stadium tok Bristol City imot Hull med to nordmenn fra start.

Selv om verken Markus Henriksen eller Adama Diomande tegnet seg på scoringslisten, tok tigrene fra Yorkshire seg likevel videre med 2-1 etter scoringer fra Harry Maguire og Michael Dawson.

Også Newcastle er klar for kvartfinale etter å ha banket Preston hele 6-0 hjemme på St. James' Park foran 49 000 tilskuere.

Trekningen av Ligacupens kvartfinale vil finne sted etter storoppgjøret på Old Trafford mellom Manchester United og byrival City er ferdigspilt onsdag kveld.

Slik startet lagene:

Liverpool: Mignolet - Alexander-Arnold, Lucas, Klavan, Moreno - Stewart, Grujic, Wijnaldum - Ejaria, Sturridge, Origi

Tottenham: Vorm - Trippier, Carter-Vickers, Wimmer, Davies - Dier, Winks - Onomah, Carroll, N'Koudou - Janssen