Johnsrud Sundby ba om å få filmet TV 2-intervju

– Vi ønsker å vite alt Martin Johnsrud Sundby sier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag hadde det norske herrelandslaget pressetreff i Val Senales.

Der fikk pressen sju minutter med Martin Johnsrud Sundby, en seanse som langrennsstjernen sørget for å få filmet.

Landslagets pressekontakt Gro Eide filmet hele det sju minutter lange intervjuet.

– Denne gangen ble jeg spurt av pressekontakt Gro Eide om det var greit at hun filmet hele intervjuet fordi Martin ønsket det, og det sa jeg på kort varsel ja til, sier TV 2-reporter Ernst Lersveen.

Skiforbundets kommunikasjonssjef Espen Graff understreker at det ble gjort en avtale på forhånd og forklarer praksisen med at Skiforbundet ønsker å ha oversikt over hva Johnsrud Sundby sier til media.

– Vi ønsket lydopptak for å ha oversikt over alt Johnsrud Sundby sa i intervjuet. Dette ble godkjent av TV 2s reporter i forkant, sier Graff.

Det er ikke første gang at Skiforbundet filmer intervju som TV 2 gjør med deres utøvere og representanter.

Under samlingen i Livigno i september ble intervjuet med landslagslege Frederik Bendiksen filmet uten at Lersveen ble spurt.

– Den gangen ga jeg klart beskjed om at jeg likte det dårlig, men at de gjerne skulle få alle intervjuene etterpå, sier Lersveen.

Graff mener det ikke er nødvendig når forbundet kan filme intervjuene selv.

– Nå ønsker vi å vite alt Johnsrud Sundby sier. Så lenge vi enkelt kan gjøre opptak selv trenger vi ikke opptak fra TV 2, sier Graff.

Graff beklager at TV 2s reporter ikke ble gjort oppmerksom på dette på forhånd.

– Jeg var i Livigno da en av våre markedsfolk filmet små strekk fra mediamøtet. Jeg oppfattet at det var ment som strekk til sosiale medier og vedkommende beklaget at det ikke ble spurt om dette i forkant, men det har ingen sammenheng med opptak i dag å gjøre, sier Graff.

På kvinnenes pressetreff mandag var det også en representant for Skiforbundet konstant i nærheten av TV 2s intervju, med begrunnelsen at slik situasjonen er, så vil de gå rundt og følge med.

– Det har jeg forståelse for, men ikke at de skal stå ved siden av vår kameramann hele tiden, sier TV 2-reporteren.