Skadet De Bruyne mister Manchester-derbyet

Pep Guardiola varsler endringer på laget, og forventer tøft byderby på Old Trafford.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pep Guardiola må klare seg uten en meget viktig Manchester City-brikke i onsdagens ligacup-byderby på Old Trafford. På en pressekonferanse tirsdag bekreftet manageren at Kevin De Bruyne ikke er med i troppen. Belgieren pådro seg en smell i leggen i uavgjort-oppgjøret mot Southampton søndag.

Også Pablo Zabaleta må stå over grunnet skade.

Ny skade
Det er ikke kjent om De Bruynes skade vil få påvirkning for de kommende kampene, men han er også usikker til helgens møte med West Bromwich.

25-åringen var ute av spill i tre uker med en strekkskade i slutten av september og starten av oktober. Siden returen i kampen mot Everton er det blitt uavgjort i to kamper i Premier League og et knusende nederlag for Barcelona i Mesterligaen for Manchester City.

Etter søndagen kamp mot Southampton holdt Guardiola spillerne igjen i garderoben i 50 minutter.

– Han fortalte oss at vi må ha troen. Han vil ikke at vi skal tvile på måten vi skal spille på. Han ønsker å forsikre oss om måten vi spiller på nå, er den riktige måten. Det var budskapet. Det er mange risikoer ved måten vi spiller på, det vet vi. Jeg vet at vi ikke lever i en tålmodig verden, men vi prøver på noe veldig nytt. Det kommer til å gå opp og ned. Andre lag vil tilpasse seg oss, men alt kommer til å gå bra til slutt. Vi vet at vi må lære alt perfekt for at det skal fungere, sier De Bruyne til Independent.

Se De Bruyne snakke om Guardiolas nye City-system i TV 2-intervju i videovinduet øverst på siden!

De Bruyne, som er blant spillerne som har levert under Guardiola, ble som én av 30 spillere nominert til Gullballen mandag.

Forventer tøff kamp
Til tross for fem kamper på rad uten seier er City fremdeles ligaleder i Premier League. Onsdagens batalje med United er et slag mellom to lag ute av form. En seier vil kunne gi en nødvendig gnist til det vinnende laget.

– Derbyer er alltid spesielle. Vi kommer til å prøve å spille seriøst og vinne kampen, sier Guardiola, som bekrefter at han kommer til å rotere på laget og gi flere av benkesliterne muligheten.

– Jeg forventer alltid det beste av United. De er et sterkt lag med kvaliteter. De ligger seks poeng bak oss - det er bare to kamper.

 Premier Leaks: Det som skjer etter dette er utrolig bra timet