Olav (9) scoret flere mål mot sitt eget lag – hedres med fair play-pris av NFF

Da motstanderlaget hadde for få spillere, tok Olav ansvar og byttet drakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trane var for få spillere før fotballkampen mot et av Nymark sine guttelag. Ni år gamle Olav tok ansvar, og sa han kunne spille for motstanderlaget.

– Jeg gikk over til Trane fordi vi var seks spillere, og de var fire. Da var det rettferdig at en av oss gjorde det sånn at vi fikk spille.

– En god rollemodell

Klubben som fikk låne Nymark-spilleren synes dette var så fint gjort at de meldte det inn til forbundet. De ønsket å hedre Olav og klubben, og dermed møtte NFF Hordaland sin Fair Play-komité opp på trening.

– Det hadde vært en veldig positiv opplevelse etter at de hadde kommet med en gutt for lite på kamp. Olav gjorde en veldig god jobb for Trane, sier Tove Iren Vindenes, klubbutvikler i NFF Hordaland.

De tre frammøtte fra Fair Play-komiteen overvar hele treningen, og lot seg imponere over guttenes nivå og positive holdning. Vindenes mener det er på sin plass at guttene hedres.

– Det skjer fantastisk mye flott i fotball-Norge hele tiden. Så det er veldig fint når vi kan dra fram noen av disse historiene. I hvert fall når Olav, som er ni år, kan være en rollemodell. For det trenger norsk fotball. Det er ikke noen aldersgrense på det, og Olav er et eksempel på en god rollemodell.

Olav tok ansvar og sørget for at det ble spilt kamp. Foto: Herman Borgstrøm/TV 2
Olav tok ansvar og sørget for at det ble spilt kamp. Foto: Herman Borgstrøm/TV 2

Feiret mål mot eget lag

Olav imponerte i sin gjesteopptreden for Trane, og noterte seg med flere scoringer. Niåringen holdt ikke igjen i feiringen av målene, til tross for at de kom mot hans egentlige lag.

– Jeg kan jo ikke akkurat sentre ballen til mitt eget lag når jeg spiller for motstanderen. Det var jo gøy da.

Flere som Olav

Olav (t.v) i Trane-drakt under kampen.  
Olav (t.v) i Trane-drakt under kampen.  

Nymark-guttenes trener, Øystein Bjaanes, er stolt over måten Olav og lagkameratene taklet Trane-kampen. Han ble ikke overrasket over at det var nettopp Olav som tok ansvar.

– Jeg tror det er flere som kunne tenkt seg å gjøre det samme, men så er det ikke alle som er like frimodige, så jeg var ikke overrasket. Men jeg tror det representerer flere spillere og ikke bare Olav, mener Bjaanes.

Han tror guttene setter pris på at Fotballforbundet var på treningen.

– Det var en kjekk oppmerksomhet, og så håper jeg det kan styrke det vi prøver å trene på hver gang vi er sammen. Gode holdninger, at vi skjønner hva Fair Play handler om, og hvorfor det er viktig, forteller Nymark-treneren.