TV 2 AS - RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN

Sist oppdatert 1. oktober 2016

1. INNLEDNING

Når du bestiller produkter eller bruker tjenester fra TV 2 AS ("vi"), gir du oss tilgang til ulike typer opplysninger om deg. Innsamling og bruk av personopplysninger gjør det mulig for oss å gi deg en bedre kundeopplevelse, enten det handler om enkle ting som fakturering og betaling eller mer komplekse ting som anbefalinger og tilpasning av tjenesten slik at du får enkel tilgang til det du liker best.

Vi er opptatt av å beskytte og respektere ditt personvern, og all vår innsamling og bruk av personopplysninger er underlagt norsk personvernlovgivning. I disse retningslinjene for personvern finner du informasjon om:

 • hvilke opplysninger vi samler inn, og hvorfor
 • hvordan vi bruker opplysningene
 • hvilke valgmuligheter og rettigheter du har

Denne informasjonen er viktig for at du skal kunne ivareta personvernet ditt, så vi håper du tar deg tid til å bli kjent med disse retningslinjene.

2. SLIK BRUKER VI INFORMASJONEN

Når du bruker våre tjenester kan vi registrere opplysninger om deg til følgende formål:

a) Sikre riktig og effektiv leveranse av produkter og tjenester, og forhindre misbruk av tjenestene

b) Gi relevant og god kundeservice, samt sikre effektiv feilretting og kundeadministrasjon

c) Forbedre brukeropplevelsen din, for eksempel ved å tilpasse tjenesten til den enheten du bruker eller huske hvor du sist pauset et program, slik at du kan fortsette å se det samme programmet på en annen enhet

d) Gi deg tilgang til personalisert innhold, for eksempel anbefalinger basert på bruk, posisjon, registrerte interesser eller andre karakteristika

e) Gi deg mest relevante tilbud gjennom målrettet annonsering og markedsføring, både på våre egne tjenester og på andre nettsteder du besøker

f) Anonymisering av opplysninger for bruk i profilering og preferanser

g) Utvikle eller teste nye produkter og funksjoner, herunder lage og teste bruken av innhold for utvalgte målgrupper

h) Forstå bruker- og markedstrender, for eksempel ved å følge med på hvilke målgrupper som ser på hvilke programmer

3. INFORMASJON VI SAMLER INN

Når du bestiller et produkt fra oss eller oppretter en brukerkonto for våre tjenester, vil vi registrere personopplysninger for å kunne oppfylle vår del av avtaleforpliktelsene og gi deg en best mulig kundeopplevelse. I slike tilfeller trenger vi korrekt kontaktinformasjon og betalingsinformasjon for å kunne levere tjenesten i henhold til avtalen og gi deg tilgang til digitalt innhold. Slik informasjon oppgis som regel av deg i registreringsøyeblikket, men enkelte av våre tjenester kan også innhente slik informasjon via tredjeparter som du godkjenner (for eksempel hvis du logger inn med en sosiale medier-konto).

I tillegg til informasjon som du oppgir til oss kan vi hente inn offentlig tilgjengelig informasjon som fødselsdato, telefonnummer, adresseendringer og lignende fra adresseregistre som Bring, Evry, Bisnode, Lindorff og tilsvarende. Informasjonen fra adresseregistrene brukes blant annet for å sikre at informasjonen er riktig og oppdatert og til markedsføringsformål. Vi vil også kunne innhente informasjon om tilhørighet i ulike kundegrupper basert på din adresse fra aktører som Delivermore, Bring, Bisnode og tilsvarende. Dette kan eksempelvis være informasjon om hvor stor andel av beboerne på ditt postnummer som har høyere utdannelse, barn eller mer enn én bil. Selv om denne informasjonen ikke gjelder deg personlig, hjelper informasjonen oss til å øke vår kundeinnsikt slik at vi kan være mest mulig relevant i vår kundekommunikasjon.

For å tilby gode og personaliserte tjenester og tilbud vil vi også lagre informasjon om kundeforholdet, herunder hvilke tjenester du abonnerer på, hvilke programmer du har sett, betalingshistorikk, og samtykkeinnstillinger på kundeforholdet.

Når du besøker våre nettsider eller bruker en app, vil vi samle inn informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Informasjonen kan inkludere følgende:

 • Enhetsinformasjon: Informasjon om enheten du bruker (f eks datamaskin, mobil eller nettbrett) for våre tjenester, herunder hva slags enhet du har, operativsystemversjon, skjermstørrelse og lignende. Opplysningene gjør blant annet at vi kan tilpasse visningen av innholdet vårt til den enheten du benytter.
 • Posisjonsinformasjon: Når du bruker våre tjenester vil vi benytte IP-adressen din til å beregne i hvilket land og fylke/kommune du besøker oss fra. Dersom du bruker en app og har aktivert stedtjenester for appen vil vi også kunne få en mer detaljert lokasjon basert på GPS-data eller nettvarder (beacons). Opplysningene brukes hovedsakelig til å gi deg geografisk tilpasset innhold, som eksempelvis redaksjonelt innhold og annonser for ditt nærområde.
 • Aktivitetslogger: Våre tjenerlogger registrerer detaljer om hvordan du bruker tjenestene våre, for eksempel hvilke av våre nettsider du besøker. I tillegg lagres informasjon om dato og tid, nettlesertype, språkinnstillinger, IP-adresse og annen teknisk informasjon. Hvis du klikket på en lenke for å komme til våre nettsider, eksempelvis etter et søk hos Google, registrerer vi også informasjon om nettsiden du kom fra. Sistnevnte gjør blant annet at vi kan forbedre vår synlighet på internett og optimalisere egne annonsekampanjer.
 • Informasjonskapsler og liknende teknologier: Når du bruker våre tjenester vil både vi, våre samarbeidspartnere og annonsører samle inn og lagre informasjon gjennom informasjonskapsler (cookies), nettpiksler og/eller lokal nettleserlagring. Teknologiene brukes blant annet til å gjenkjenne din enhet, til å lagre innstillinger og til målrettet annonsering. Du finner mer informasjon om hvordan vi bruker teknologiene i punkt 5 nedenfor.

Når du publiserer innhold på våre tjenester, for eksempel hvis du deler et bilde eller legger inn kommentarer, vil dette innholdet kunne lagres og publiseres gjennom våre servere. Avhengig av utformingen av tjenesten vil slikt innhold kunne være offentlig tilgjengelig for alle internettbrukere, og innholdet kan også bli publisert hos andre tjenestetilbydere (eksempelvis på Facebook).

På diskusjonsforum og andre steder der du publiserer innhold må du normalt registrere en e-postadresse, et passord og et brukernavn for å kunne administrere kontoen og innleggene dine. Ut over dette er det opp til deg selv å bestemme hvor mye informasjon du vil gi om deg selv. Opplysninger om deg og eventuelt innhold som du publiserer blir brukt til å levere og administrere den aktuelle tjenesten, herunder å håndheve eventuelle forumregler.

Hvis det er fare for noens liv og helse eller ved alvorlige straffbare handlinger forbeholder vi oss retten til å forsøke å spore en avsender gjennom e-postadressen og andre tekniske spor, samt å formidle informasjonen til politiet eller andre offentlige instanser.

Når du fyller ut spørreskjemaer eller lignende, vil informasjon som registreres i disse kunne lagres på din kundeprofil hvis du samtykker til slik lagring. Dette kan eksempelvis gjelde antall barn (med alder og kjønn), interesser, kundetilfredshet og lignende.

Vi lagrer også informasjon om henvendelser til vårt kundesenter, slik at vi kan yte deg best mulig service.

4. DELING AV INFORMASJON

Opplysninger som vi har registrert om deg som kunde eller bruker vil normalt bare kunne brukes og deles med andre selskaper i Egmont-konsernet, som TV 2 er en del av. Ut over dette vil informasjon kun utleveres til tredjeparter i lovbestemte tilfeller, eksempelvis ved begjæring fra offentlige myndigheter, samt i følgende tilfeller:

a) Enkelte av våre tjenester krever at du er innlogget med en brukerkonto. Brukerkontoer på diskusjonsforum administreres og driftes normalt internt gjennom egne diskusjonsplattformer. Andre typer brukerkontoer blir som regel driftet av tredjepartstjenester som ConnectID og Facebook Connect. Når vi bruker slike tredjepartstjenester vil tjenesteleverandøren få oppgitt informasjon som du registrerer på din brukerkonto, samt til en viss grad også informasjon om bruk av våre tjenester. Ønsker du mer informasjon om disse tredjepartenes innsamling og bruk av personopplysninger henviser vi til de aktuelle brukervilkårene og retningslinjene for personvern som du må samtykke til når du tar i bruk disse tredjepartstjenestene.

b) For å levere tjenester benytter vi oss av underleverandører som hjelper oss med å oppfylle avtalen vi har med deg eller utføre andre gjøremål på våre vegne. Disse underleverandørene får kun tilgang til informasjon som er nødvendig for å fullføre oppdraget de utfører for oss. For å ivareta ditt personvern er slike underleverandører kontraktsmessig forpliktet til ikke å bruke opplysninger til andre formål enn for å utføre oppdraget for oss, å slette data når oppdraget er utført samt å ha både tekniske og organisatoriske tiltak for å beskytte opplysninger mot uautorisert bruk og innsyn. Som eksempler på slike underleverandører kan nevnes distributører som Posten og Bring, IT- og skytjenesteleverandører som Evry og Gigya og kommunikasjon- og analysebyråer som Strålfors og Google Analytics.

c) I noen tilfeller, men bare dersom du har gitt samtykke, vil din kontaktinformasjon bli delt med samarbeidspartnerne for utsending av tilbud og markedsføring. Hvis du ikke ønsker å motta slike henvendelser kan du reservere deg mot dette ved å kontakte kundeservice.

d) Vi vil også kunne dele anonymisert informasjon med våre samarbeidspartnere til bruk for målrettet annonsering, eksempelvis i form av at en annonsør får tilgang til cookie-basert informasjon som plasserer en bruker i et gitt kundesegment. Vi vil også kunne vaske din kontaktinformasjon mot kunderegistrene til Facebook, Google og andre digitale aktører, slik at vi og våre samarbeidspartnere kan kommunisere med deg og andre brukere som deg gjennom disse kanalene. Dette gjør at vi blant annet kan unngå at du får reklame for produkter som du allerede abonnerer på eller hvor vi av andre grunner antar at du ikke er i målgruppen.

5. INFORMASJONSKAPSLER OG LIGNENDE TEKNOLOGIER

Som de fleste andre nettsteder og digitale tjenester kan også våre tjenester bruke ulike typer teknologier for å gi deg en best mulig brukeropplevelse og relevant innhold. Eksempler på slike teknologier er informasjonskapsler (cookies), enhets- og annonseidentifikatorer, pikseltagger (piksler) og nettleserlagring. Vi bruker slik teknologi til å:

 • Beholde konteksten når du navigerer på nettsidene våre, eksempelvis etter innlogging eller ved bestilling av tjenester
 • Gjøre det mulig å bruke spesialfunksjoner som lagring av innstillinger eller innhold, og ulike former for varslinger
 • Samle statistikk og analysere bruken av nettsidene, herunder beregne og rapportere total antall brukere og trafikk
 • Gjenkjenne din enhet og registrere atferd på egne og samarbeidende nettsteder og tjenester slik at vi kan:
 • Tilpasse innhold på våre og samarbeidende nettsider og tjenester basert på din atferd og preferanser
 • bygge segmenter og målgrupper for markedsføringsformål
 • målrette annonser, herunder redusere annonser som er irrelevant for visse målgrupper/brukere
 • måle effekten av annonsering, herunder gi informasjon om du har blitt vist en annonse og resultatet av visningen (eksempelvis at du klikket på en annonse eller kjøpte et produkt)

Om teknologien

Vi kan bruke følgende teknologier når du bruker og samhandler med tjenestene våre eller samarbeidende nettsteder/tjenester, gitt at du bruker en nettleser eller enhet som tillater bruk av den aktuelle teknologien.

Informasjonskapsler (cookies) er en liten tekstfil som lagres i din nettleser eller enhet når du besøker et nettsted. Dette gjør at nettstedet kan gjenkjenne din nettleser eller enhet neste gang du besøker nettstedet. Informasjonskapsler kan lagre brukerinnstillinger som språkinnstillinger eller påloggingsinformasjon, identifikatorer og annen informasjon. Gjennom innstillingene i nettleseren kan du både fjerne gamle informasjonskapsler og forhindre at nye blir lagret.

Pikseltagger (piksler) er gjennomsiktige bildefiler som blant annet gjør det mulig å lese og lagre informasjonskapsler, samt overføre informasjon til oss eller våre samarbeidspartnere. Informasjonen omfatter typisk IP-adressen til en enhet, tidspunkt og nettsiden hvor pikslene blir vist, en ID tilknyttet nettleseren eller enheten og typen nettleser som blir brukt.

Nettleserlagring er teknologi som gjør det mulig for et nettsted eller en app å lagre og hente frem data på din datamaskin, mobiltelefon eller annen enhet. Som eksempel kan nevnes hurtigbufring og lokal lagring i HTML5. Slik teknologi brukes gjerne dersom enheten eller nettleseren ikke kan lagre informasjonskapsler eller for å gi deg økt sikkerhet og kontroll med informasjonen som lagres.

Informasjonskapsler på våre nettsider

Avhengig av hvilke av våre nettsider du besøker vil nettleseren din kunne lagre følgende informasjonskapsler:

På våre tjenester leveres det ofte innhold fra tredjeparter som samarbeidspartnere, annonsører og eksterne tjenestetilbydere. På samme måte som oss kan disse aktørene bruke teknologien for å registrere statistikk, atferd, levere personalisert innhold og reklame, samt for å levere tredjepartsfunksjoner som å "like" eller dele noe på sosiale medier.

Hvilke tredjeparter som er tilstede på en gitt nettside varierer, og for en fullstendig og oppdatert oversikt anbefaler vi at du bruker verktøy som Ghostery eller Disconnect.

Om tredjeparters bruk av teknologien

Type/primærformål Leverandør Informasjonskapsel
Analyse Linkpulse
TNS
Conviva
Google Analytics
_lp4_s, lp4_u
i00

__utma, __utmb, __utmc, __utmt, _ga, _gat,
_gat_projectTracker, _gat_siteTracker
Annonsering Adtech
AppNexus
Doubleclick
Userreport
CfP, JEB2
OAS_SC1, OAX
_gads, id, IDE,
__bpn_uid
Funksjonelle cookies (brukerinnstillinger osv.) TV 2 _sumo2_1_session, JSESSIONID, jsession, sumoSession, rememberMe, refresh_user, referrer, abgroup
Sosiale medier Facebook Act, c_user, csm, datr, fr. lu, m_user, p, presence, S, xs

 

Nedenfor finner du en oversikt over de mest vanlige tredjepartene som kan være tilstede på våre nettsider, hva slags rolle(r) de har og hva slags data som typisk samles inn.

Annonsering

Formål: levere annonser, måle effekt av annonsering samt bygge målgrupper for oss, våre annonsører og samarbeidspartnere. De fleste av disse aktørene tilbyr mulighet til å deaktivere innsamling og bruk av data gjennom nettsiden YourOnlineChoices.com eller tredjepartenes personvernerklæringer.

Typiske data som samles inn: Annonsevisninger, nettleserinformasjon, enhetsinformasjon (herunder type, operativsystem og enhets-/cookieID), sidevisninger og klikk på nettsidene, IP-adresser, posisjonsdata

Aktører: Adform, AppNexus, Doubleclick , Google Adsense, Doubleclick Floodlights, Facebook Custom Audience, Doubleclick Spotlight, Google Tag Manager, Improve Digital, Moat, Smaato, SpotXchange, Vindico Group, Widespace, Schibsted

Analyse

Formål: Registrere statistikk og atferd for oss slik at vi kan forstå markedstrender og hvordan tjenestene våre brukes. Dette gjør at vi blant annet kan forbedre brukervennligheten på tjenestene våre eller gi personalisert og relevant innhold basert på din atferd og annen tilgjengelig informasjon.

Typiske data som samles inn: Annonsevisninger, nettleserinformasjon, enhetsinformasjon (herunder type, operativsystem og enhets-/cookieID), sidevisninger og klikk på nettsidene, IP-adresser, posisjonsdata

Aktører: Crazy Egg, Google Analytics, Pingdom, Visual Website Optimizer.

Tredjepartsfunksjoner

Formål: å tilby innhold fra eller samhandling med tredjepartstjenester, som eksempelvis "like" eller dele innhold på sosiale medier.

Typiske data som samles inn: Nettleserinformasjon, enhetsinformasjon (herunder type, operativsystem og enhets-/cookieID), sidevisninger (URL-adresser), IP-adresser, posisjonsdata, demografiske data

Aktører: AddThis, Facebook Connect, Google+ Platform, Gravatar, Typekit by Adobe, Twitter, Button.

Hvis du vil vite mer om hvordan disse eller andre tredjeparter bruker teknologien, kan du klikke på lenkene over, som også viser til tredjepartenes personvernerklæringer.

Om samtykke og dine valgmuligheter

Så lenge du har fått god informasjon om bruken av informasjonskapsler og liknende teknologier anses du etter norsk rett å samtykke til bruken av teknologien. Du kan velge om du vil akseptere informasjonskapsler gjennom innstillingene i nettleseren din. Her kan du normalt angi om du aksepterer lagring av informasjonskapsler fra nettsidene du besøker, fra tredjeparter som er tilknyttet nettsidene og eventuelt om du ønsker å bli varslet hver gang en ny informasjonskapsel blir lagret. Den eksakte fremgangsmåten avhenger litt av enheten din og hvilken nettleser du bruker.

I innstillingene til nettleseren finner du også en oversikt over alle informasjonskapsler som er lagret, slik at du kan få oversikt og eventuelt slette uønskede informasjonskapsler.

Nettleseren lagrer normalt alle informasjonskapsler i en bestemt mappe på harddisken, slik at du også kan undersøke innholdet i mer detalj.

Hvis du ønsker kontroll over hvilke tredjeparter som benytter teknologien til ulike formal, anbefaler vi verktøy som Ghostery og Disconnect.

For mer informasjon om informasjonskapsler og innstillinger henviser vi til allaboutcookies.org, datatilsynet og nkom.

6. BARNS PERSONVERN

Ettersom barn ikke har samme vurderingsevne som voksne, har de behov for et særskilt personvern. Vi respekterer dette på følgende måter:

 • De fleste av våre produkter og tjenester er beregnet på et generelt publikum. For slike produkter og tjenester vil vi aldri bevisst samle inn opplysninger som kan identifisere barn under 15 år. Vi vil likevel kunne registrere informasjon og atferd knyttet til bestemte datamaskiner, mobiltelefoner og nettbrett som brukes av barn. For mer informasjon, herunder om hvordan foreldre/foresatte kan begrense slik sporing, viser vi til avsnitt 5.
 • Når vi leverer produkter og tjenester rettet mot barn, for eksempel ved etablering av personlige profiler for familiemedlemmer, kan vi ha behov for å registrere personopplysninger om barnet. Vi etterstreber å innhente samtykke til slik behandling av personopplysninger fra foreldre eller foresatte.
 • Hvis vi blir oppmerksomme på at barn har gitt oss personopplysninger uten foreldrenes eller foresattes samtykke, vil vi fjerne denne informasjonen og eventuelt avslutte barnets konto/profil om nødvendig. Foreldre/foresatte kan også kontakte kundeservice for å få slettet informasjon om sine barn.

7. DINE VALGMULIGHETER OG RETTIGHETER

Du kan få innsyn i disse opplysningene vi har om deg ved å kontakte kundeservice. Her kan du også be om å bli slettet fra våre registre eller stanse utsendelse av reklame på epost, sms og lignende. Sletting er ikke mulig så lenge vi har et løpende kundeforhold, da distribusjon i henhold til avtaler forutsetter at vi har riktig informasjon våre kunder. Du vil normalt heller ikke kunne slette innhold som er publisert for allmennheten i våre diskusjonsforum, da dette kan ødelegge forståelsen av diskusjonen for andre brukere.

Du kan reservere deg mot utsendelse av reklame på e-post, SMS og post eller telefonhenvendelser ved å kontakte vårt kundesenter eller benytte lenkene for avmelding i aktuelle e-poster. Hvis du ønsker å reservere deg mot personalisert innhold i TV 2 Sumo, gå til Min Sumo.

For sletting og deaktivering av informasjonskapsler og målrettet annonsering viser vi til avsnitt 5 over.

8. SIKKERHET

Personopplysningsloven stiller krav til at den som oppbevarer personopplysninger må sikre disse mot uautorisert tilgang, endring, sletting og deling. Vi har derfor innført tekniske og organisatoriske tiltak for å sørge for at personopplysninger oppbevares sikkert og fortrolig. Vi lagrer personopplysninger på datamaskiner med begrenset adgang som er plassert i sikre fasiliteter, hos oss eller våre samarbeidspartnere, og vi kontrollerer sikkerheten jevnlig. Der vi bruker tredjepartsleverandører for lagring og behandling av personopplysninger vil vi inngå databehandleravtaler som sikrer at disse tredjepartene har samme forpliktelser som TV 2. Vi kan ikke garantere full sikkerhet når du overfører data via åpent internett, og det kan være en risiko for at andre uberettiget tiltvinger seg adgang til opplysninger når data sendes og oppbevares elektronisk. Du bør derfor aldri sende sensitive personopplysninger informasjon med mindre det er nødvendig, nettsiden er kryptert (se etter https og et hengelåsikon i nettadressefeltet) og du har oppdatert antivirusprogramvare.

9. KONTAKTINFORMASJON

Med mindre annet er spesifisert eller fremgår av sammenhengen er TV 2 AS behandlingsansvarlig for behandling av personopplysninger i henhold til denne personvernerklæringen. For henvendelser om vår behandling av personopplysninger kan du kontakte kundeservice:

Kundeservice
Telefon: 02232
Epost: sumo@tv2.no
Post: TV 2 Sumo, Postboks 7222, 5020 Bergen

10. IKRAFTTREDELSE OG ENDRINGER

Vi forbeholder oss retten til å endre retningslinjene, og endringene vil i så fall bli lagt ut på denne nettsiden. Enkelte endringer kan kreve et nytt samtykke av deg. I slike tilfeller vil vi varsle deg, eksempelvis ved innlogging på våre tjenester, ved utsendelse av ny faktura eller andre egnede kanaler.